• Haberler
  • Edirne
  • Dünya Tütünsüz gününde vatandaşlar bilgilendirildi

Dünya Tütünsüz gününde vatandaşlar bilgilendirildi

​​​​​​​Edirne İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince '31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü' dolayısıyla Saraçlar Caddesi'nde stant açıldı.

Dünya Tütünsüz gününde vatandaşlar bilgilendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” dolayısıyla Saraçlar Caddesi’nde stant açıldı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 31 Mayıs, tütün ürünü kullanımının sağlık ve diğer zararları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını geliştirmek amacıyla “Dünya Tütünsüz Günü” olarak ilan edildi.

İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” dolayısıyla Saraçlar Caddesi’nde stant açıldı.

Ekipler, stantta bilgilendirici broşür dağıtarak vatandaşların sorularını yanıtladı.

Stantta vatandaşlar ücretsiz olarak Karbonmonoksit ölçümü yaptırarak, akciğerlerindeki zararlı gazların miktarı hakkında bilgi aldı.

Stantta ölçüm yaptıran 70 yaşındaki Ertan Alkan, gençlerin heves ederek sigaraya başladığın ama yaşlanınca bıraktığını belirterek sigarayı erken yaşta bırakanların karlı olduğunu aktardı.

Alkan, 31 yıl önce sigarayı bıraktığını ve daha rahat nefes aldığını belirtti.

Sigarayı bıraktığı için mutlu olduğunu söyleyen Alkan, “Gece gündüz gibi farklı, çok rahat. Sigara içmeye devam etseydim bugün yaşıyor olur muydum bilemiyorum. Sigarayı bırakmak çok iyi oldu. Bu vesileyle gençlere tavsiyem ne kadar erken bırakırsalar o kadar kazançlı çıkarlar. Tabi sigaraya hiç başlamamak en güzeli, ama şimdi sigara içme yaşı oldukça düştüğü için ne kadar erken yaşta bırakılırsa o kadar faydalı olur.” Dedi.

Ebru Yıldız Günenç- Alper Tavukçu

EBRU YILDIZ GÜNENÇ