• Haberler
  • Edirne
  • Dünya Mirası Selimiye Camii için '˜farkındalık koşusu' yapılacak

Dünya Mirası Selimiye Camii için '˜farkındalık koşusu' yapılacak

Selimiye Camii'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınışının 11. Yıl dönümü nedeniyle '˜farkındalık koşusu' gerçekleştirilecek.

Dünya Mirası Selimiye Camii için '˜farkındalık koşusu' yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Mimar Sinan'ın '˜ustalık eserim' dediği Selimiye Camii'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınışının 11'inci yıl dönümü nedeniyle '˜farkındalık koşusu' düzenlenecek. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) ile Edirne Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek farkındalık koşusu 11 turdan oluşacak.

Selimiye Camii'nin Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınışının yıl dönümünde koşulacak farkındalık koşusunun 26 Haziran 2022 Pazar Günü yapılacağını belirten Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, derneğin aynı zamanda çeşitli sportif organizasyonlarda da boy göstereceğini ifade etti.

                 Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ '˜farkındalık koşusu' hakkında basın toplantısı düzenledi. Akdağ düzenlenen basın toplantısında derneğin başka branşlarda da etkinlikler düzenleyeceğini belirtti.

                Akdağ; 'Dernek olarak Edirne Maratonu'nun dışında da birçok etkinlik yapıyoruz. Bu bilinçle geçen yıl başlattığımız Selimiye Camii'nin UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne alınışının yıldönümünde farkındalık etkinliği gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl 10. Yıl olması sebebiyle atletlerle 10 tur koşarak bu farkındalığı vurgulamıştık. Bu yıl da 26 Haziran Pazar günü 11 tur koşarak bu farkındalığı yine vurgulayacağız'dedi.

                 Farkındalık koşusunu 30 atletle gerçekleştireceklerini söyleyen Akdağ, 'Bu ülkemiz açısından çok önemli bir kazanımdır. Biz de böyle bir farkındalık ile bunu daha geniş kitlelere duyurarak yerli ve yabancı turistlerde bununla ilgili bilinç oluşmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bunu yaparken aynı zamanda şehrin turizmine ve tanıtımına da katkı sunuyoruz. Bu farkındalık koşusunu 30 atletle gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıllardaki hedefimiz belli kilometrelere ulaştıktan sonra bunu halk koşusu şeklinde büyüterek geleneksel bir organizasyon haline getirmektir' şeklinde konuştu.

Barış Karapaça