• Haberler
  • Edirne
  • Diş fırçası ithalatındaki koruma önlemlerini gözden geçirilecek

Diş fırçası ithalatındaki koruma önlemlerini gözden geçirilecek

Ticaret Bakanlığı, diş fırçası ithalatındaki koruma önlemlerini gözden geçireceğini duyurdu.

Diş fırçası ithalatındaki koruma önlemlerini gözden geçirilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerli üreticilerin başvurusu üzerine yapılan inceleme sonucunda Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ kapsamında diş fırçası ithalatı için uygulanan korunma önleminin süresinin uzatılması talebi yerli üreticilerce yapıldı. Başvuruya istinaden yapılan incelemede, söz konusu korunma önleminin uygulanmaya başlaması sonrasında ithalatın ve piyasa payının bir miktar düştüğü, yerli üreticilerin ekonomik göstergelerinde belirli bir toparlanma olduğu tespit edildi.

Ancak, inceleme sonuçlarına göre yurt içi satış, üretim, verimlilik ve stoklara ilişkin göstergelerde son dönemlerde bozulmalar yaşandığı görüldü. Bu nedenle, İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, korunma önlemi uzatma soruşturması açılmasına oy birliğiyle karar verdi.

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Bu soruşturma ile diş fırçası ithalatındaki koruma önlemlerini yeniden değerlendirerek yerli üreticilerin durumunu göz önünde bulunduracak ve alınacak kararın ülke ekonomisi ve sektör açısından en uygun şekilde olmasına özen gösterecek.” İfadelerine yer verdi.

 

HABER MERKEZİ