Desteklemeler arttırıldı

Yağlık ayçiçeği için ton başına ödenen destek miktarı ile mazot-gübre desteğinin arttırıldığını söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, üreticiler için hayırlı olmasını diledi.

Desteklemeler arttırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yağlık ayçiçeği için ton başına ödenen destek miktarı arttırıldı. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile ton başına bin lira olan yağlık ayçiçeği desteği 2 bin 250 TL’ye, dekara 142 TL olan mazot gübre desteği 206 TL’ye yükseltildi.

Yayımlanan karara göre Arpa, Aspir, Buğday, Çavdar, Tritikale, Kuru Fasulye, Yulaf için 185 TL, Çeltik için 362 TL, Dane Mısır, Fındık, Kuru Soğan, Patataes, Yeşil Çay ve Zeytin için 138 TL, Mercimek ve Nohut için 158 TL, Kütlü Pamuk için 472 TL, Soya için 267 TL, Yağlı Ayçiçeği ve Kanola için 206 TL, Yem Bitkileri için 165 TL mazot ve gübre desteği yapılacak.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla desteklerin üreticilere hayırlı olmasını ve bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarımsal destek ödemelerinde üreticilerin yararına çeşitli adımlar attığını söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, tarımdaki verimliliği artırmak ve tarımsal potansiyeli geliştirme noktasında üreticilerin desteklendiğini ifade etti.

Bu yıl bölgede son yılların en kurak döneminin yaşandığına değinen İba, "Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimizin üretime devam etmeleri için hükümetimizin destekleri devam edecek" dedi.

Her zaman Edirne'deki üreticilerle istişare halinde olduklarını söyleyen İba, beklentilerinin karşılanması noktasında ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini ifade etti.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ