• Haberler
  • Edirne
  • Derece elde eden fotoğraf sanatçıları ödüllerini aldı

Derece elde eden fotoğraf sanatçıları ödüllerini aldı

Bu yıl 2'incisi düzenlenen Edirne Kürek Festivali kapsamında TED Edirne Koleji ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) işbirliğinde gerçekleştirilen '˜Kürek Festivali Instagram Fotoğraf Yarışması' sonuçları açıklandı. Dereceğe giren fotoğraf sanatçıları ödüllerini kolejde düzenlenen törenle aldı.

Derece elde eden fotoğraf sanatçıları ödüllerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2. Edirne Kürek Festivali kapsamında TED Edirne Koleji ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) işbirliğinde gerçekleştirilen '˜Kürek Festivali Instagram Fotoğraf Yarışması' sonuçları belli oldu. Dereceye giren fotoğraf sanatçıları TED Edirne Koleji'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

                TED Edirne Koleji'nin ev sahipliğinde 4 Haziran 2022 Cumartesi günü ikincisi gerçekleştirilen Edirne Kürek Festivali sonrası düzenlenen fotoğraf yarışmasına sanatçılar yoğun ilgi gösterdi. Meriç Nehri kenarına akın eden fotoğraf sanatçıları en güzel kareyi yakalayabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

TED Edirne Koleji ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren fotoğraf sanatçıları ödüllerini aldı. Ödüller TED Edirne Koleji Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törenle verildi.

Yarışmada birincilik elde eden Turhan Ülgüdür'e 5 bin lira, ikinci olan O. Berker Gümüş'e 3 bin lira, üçüncü olan Servet Çınar'a 2 bin lira, TED Edirne Koleji Özel Ödülü kazanan Filiz Kılıç'a bin lira, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Özel Ödülü kazanan Tuba Şenerler'e de bin lira para ödülü verildi.

Ödül törenine TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz, Fotoğraf Sanatçısı Enver Şengül, Fotoğraf Sanatçısı Behiç Günalan ve TED Edirne Koleji Kurumsal İletişim Sorumlusu Haluk Çakır, SKS Koordinatörü Derya Çağlayan Akınlar ve fotoğraf sanatçıları katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan TED Edirne Koleji Kürek Kurucu Müdürü Arzu Aydın, '2019 yılında bölgenin eğitim alanındaki çalışmalarında söz sahibi olmak adına yaktıkları TED Edirne Koleji meşalesinin kısa sürede parladığını ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü öğrencilerinin başarılarıyla da taçlanmaya devam ediyor. Öğrencilerin hem akademik hem de sportif başarılarıyla hiç tanımadıkları bir spor dalında katıldıkları Bahar Kupası yarışlarından iki altın madalya ile dönerek büyük gurur yaşattığını söyledi' dedi.

'Gelinen düzeyden dolayı gurur duyuyoruz'

Edirne için önemli bir değer olan Meriç Nehri'nin kıyısında kürek sporunu tanıtmak ve deneyimleme imkanı sunmak için çıktıkları yolda gelinen düzeyden dolayı gurur duyduklarını vurgulayan Aydın, 'Hayallerimizi gerçekleştirme yolunda attığımız adımlar; yıllarca bize 2 ülke arasında sınır görevi gören bir nehrin,  Meriç Nehri'nin aslında ne büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve gelişime ne denli açık olduğunu kanıtlar nitelikte. Sporla birlikte farklı sanat dallarının da göze çarptığı Edirne'mizde, Meriç nehrinde görsel bir şölene dönüşen kürek sporcularının görüntüleri fotoğraf sanatı ve sanatçıları ile birleşerek yeni bir alan açıyor.  Sizler de iki yıldır bu özel günü fotoğraflıyor, Edirne ve kürek sporu için tarihe görsellerden oluşan notlar düşüyorsunuz. Sayenizde şehrimiz farklı bir alanda boy gösteriyor, sportif etkinlik fotoğrafçılığına dair güzel örnekler sergileniyor. Biz de TED Edirne Koleji olarak bu çabayı, çalışmayı ve başarıyı takdir etmekten mutluluk duyuyoruz' ifadelerini kullandı.

'TED Edirne Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba'ya teşekkür ediyorum'

TED Edirne Koleji Kurucusu ve TED Edirne Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba'ya teşekkür eden Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Başkanı Serdar İyiiz, 'Kürek Festivali'nde bir araya gelmekten ve unutulmayacak kareler yakalamaktan mutluluk duyduk. Hem arkadaşlar için hem de fotoğraf sanatı için bu çok önemli bir katkı oldu. TED Koleji kürek sporuna katkı veriyor ama bunun yanında fotoğraf sanatçıları olarak biz de nasibimizi alıyoruz. Bu yıl ikincisi düzenlendi. Artık geleneksel hale gelmeye başladı. Bu vesileyle TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.

'Fotoğraflarımızla tanıtıma katkıda bulunacağız'

Fotoğraf yarışmasında birincilik ödünü kazanan Turhan Ülgüdür, 'bu güzel etkinliği kente kazandıran ve fotoğraf sanatçılarına da bu şekilde bir imkân sunan TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba'ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Edirne'de böyle etkinlikler çok az yapılıyor. Bu sadece Edirne'yi kapsayan bir etkinlik değil, aynı zamanda Ankara ve İstanbul gibi illerden gelen kürek takımları da vardı. Bu da Edirne'nin tanıtımı ve bundan sonraki yapacak etkinlikler için referans olacak.  Biz de fotoğrafçılar görsel olarak yayınladığımız fotoğrafları Türkiye genelinde herkes gördüğü için biraz daha tanıtımına katkıda bulunacağız' dedi.