DEPOZİTOLU İADE UYGULAMASI 2022 OCAK'TA BAŞLIYOR

2022 Ocak ayı itibarıyla kâğıt, plastik, cam ve metal kullanılarak üretilen ambalajlar markete iade edildiğinde ücreti geri alınabilecek. Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Vekili Orhan Özçetin, 'Proje kapsamında cam ürünler var plastik ürünler var. Plastik ambalajlı sattığımız kaplı ürünler var. Bunların tamamı bu kapsama giriyor. Bu proje ile sıfır atık konusuna katkı sağlamış olacağız.' dedi.

DEPOZİTOLU İADE UYGULAMASI 2022 OCAK'TA BAŞLIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

       Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında 1 Ocak 2022'den Depozito İade Sistemi hayata geçecek.
Sıfır Atık Projesi ile 24.2 milyon ton atığın ekonomiye kazandırılacak proje kapsamında depozito uygulamasının 2022 Ocak ayı itibarıyla başlayacak. Uygulamaya göre; kâğıt, plastik, cam ve metal kullanılarak üretilen ambalajlar markete iade edildiğinde ücreti geri alınabilecek.
                Uygulama kapsamında Sıfır Atık Projesine katkı sağlanacağını belirten Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Vekili Orhan Özçetin, depozitolu ambalajları da küçük esnaf olarak her zaman doğaya ve çevreye karşı duyarlı olmak adına desteklediklerini söyledi.
                Özçetin, 'Proje kapsamında cam ürünler var plastik ürünler var. Plastik ambalajlı sattığımız kaplı ürünler var. Bunların tamamı bu kapsama giriyor. Bu proje ile sıfır atık konusuna katkı sağlamış olacağız. Bazı depozitolu ürünleri geri alıyoruz. Bundan sonra çıkacak olan ambalajları da küçük esnaf olarak her zaman doğaya ve çevreye olan saygımızdan dolayı bunu destekliyoruz. Bu proje hem çevreye katkı sağlayacak hem de vatandaşların cebine de katkı olarak dönecek. Çevreye atılan bu atıklar hem geri dönüşüme kazandırılacak hem de ekonomiye katkı sağlayacak.' İfadelerine yer verdi.