Davul- zurna ekibinin Kırkpınar daveti başladı

Edirne'de 663.ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde görev yapacak geleneksel kıyafetli davul zurna ekibinin güreşlere daveti başladı

Davul- zurna ekibinin Kırkpınar daveti başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de bu yıl 663.ncüsü gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde vazgeçilmezlerinden olan geleneksel kıyafetli davul zurna ekibinin çeşitli müzikler eşliğinde daveti başladı.

4 Temmuz’da başlayacak olan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin olmazsa olmazı 40 kişilik davul-zurna ekibi, geleneksel kıyafetlerini giyerek vatandaşları ve esnafı davet etmeye başladı. Davul-zurna ekibin davet organizasyonunu ilgiyle takip ederek cep telefonlarıyla kayda alan esnaf ve vatandaşlar verdikleri bahşişlerle beğenilerini gösterdi.

Sabahın erken saatlerinde geleneksel kıyafetlerini giyip Edirne’nin caddelerini dolaşan davul-zurna ekibi, büyük beğeni topladı.

Edirne’de Sarayiçi Er Meydanı’nda 4-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 663’ncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde görev yapacak davul zurna ekibi, geleneksel kıyafetlerini giyip kentin caddelerinde ve sokaklarında vatandaşlara görsel şölen sunuyor. Davul-zurna ekibinin gösterisini ilgiyle izleyen vatandaşlar, bu anları telefonlarına kaydederken bazıları ise çalınan ezgilere oyunlarla eşlik etti.

Kırkpınar davul-zurna ekibinin daveti sırasında çalınan ezgilere dayanamayan vatandaşlar da hem bahşiş verdi hem de eğlenceli anlar yaşadı.

Edirne esnafı Ömer Tuzcu, "663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri güzel bir havada güzel bir coşkuyla başladı. Edirne esnafı olarak bu hareketten bereket bekliyoruz. Tüm Türkiye'yi bu şenliklere davet ediyoruz buyursun gelsinler tarihi güzellikler içerisinde şenlikleri seyretsinler. Davul- Zurna ekibinin daveti de kente renk katan güzellikler arasında yer alıyor" dedi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ