• Haberler
  • Edirne
  • Davul zurna ekibinin geleneksel daveti yoğun ilgi gördü

Davul zurna ekibinin geleneksel daveti yoğun ilgi gördü

Edirne'de 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde görev yapacak olan geleneksel kıyafetli davul zurna ekibinin müzik eşliğinde yaptığı davet yoğun ilgi gördü.

Davul zurna ekibinin geleneksel daveti yoğun ilgi gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de bu yıl 662'ncisi gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı. Hafta sonu gerçekleştirilecek güreşler öncesi geleneksel kıyafetli davul zurna ekibinin müzik eşliğinde yaptığı davet yoğun ilgi gördü.

Saraçlar Caddesi’nde yapılan davul zurnalı daveti ilgiyle takip eden ve cep telefonlarıyla kaydeden esnaf ve vatandaşlar da beğenilerini verdikleri bahşişle gösterdi.

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 7-9 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek 662'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde görev yapacak davul zurna ekibi, geleneksel kıyafetleriyle kentin cadde ve sokaklarında geziyor.  Davul-zurna ekibinin gösterisini ilgiyle izleyen vatandaşlar, bu anları telefonlarına kaydederken bazıları ise çalınan ezgilere oyunlarla eşlik etti.

Kırkpınar davul-zurna ekibinin daveti sırasında çalınan oyun havalarına dayanamayan bazı vatandaşlar ise hem bahşiş verdi hem de eğlenceli oynadı.

7 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde Sarayiçi Er Meydanı'nda başlayacak güreşlerde, Cumartesi ve Pazar günleri kıran kırana müsabakalar yapılacak.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ