Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Edirne'de 29 Ekim Cumhuriyet'in kuruluşunun 98'nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Türkiye Cumhuriyeti'nin 98'nci kuruluş yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de törenlerle kutlandı. Valilik makamında düzenlenen tebrikat törenine siyasi parti temsilcileri, kurum ve kurum müdürleri  katıldı. Tebrikat töreninin arından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Talatpaşa Caddesi'nde devam etti. Vali Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şeref tribünü önünden başlayarak askeri araç üzerinde törene katılan birliklerin, öğrencilerin ve Edirnelilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile göndere bayrak çekildi.

                İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.  Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Gençler Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi düzenlendi.

Talatpaşa caddesinde gerçekleştirilen geçit töreninde okulların bayrak törenleri, flamalar, ilk ve ortaokullar, ortaöğretim okulları, TÜ öğrenci korteji, Gençlik Spor İl Müdürlüğü spor okulları, askeri birlikler, il emniyet müdürlüğü ekipleri ve kurum, kuruluş ve derneklerin geçit törenlerinin ardından sona erdi.
Barış Karapaça