İsrail yoğun katılımla lanetlendi

Edirne'de Cuma namazının ardından Eski Cami'de İsrail'in Filistin'e karşı saldırıları protesto edildi.

İsrail yoğun katılımla lanetlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cuma namazının ardından Eski Cami önünde toplanan topluluk İsrail’in Filistin’e saldırılarını protesto etti. Protestoya Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Protestoda TÜGVA, İHH ve Anadolu Gençlik Derneği adına konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Eğitim Birimi Sorumlusu Bilal Değirmendereli, bugün ağıt yakmak için toplandıklarını belirtti.

İsrail’in karizmasının çizildiğini ifade eden Değirmendereli, “Şimdi çizilen karizmalarını çocukları öldürerek düzeltmeye çalışıyorlar. Şimdi, kurdukları korku imparatorluğunu hastaneleri havaya uçurarak yeniden inşa etmek istiyorlar. Bombalarla yıktıkları binaların görüntülerini servis ederek yeni bir korku dalgası yaymaya çalışıyorlar. Bombalarla parçalanan çocuk cesetleri ile yeni “korku duvarları” inşa etmeye çalışıyorlar. Geçmiş olsun. Ümmet uyandı. Artık dipdiri bir ümmet var. Artık ayakta olan bir ümmet var. Ümmet, bir avuç cesur gencin bu kâğıttan kaplanı nasıl buruşturup attığını gördü. İlk günler içimizden Müslümanlar bile buna inanamadı.” Dedi.

Amerika ve İngiltere’nin Doğu Akdeniz’de konuşlandırdıkları filoları İsrail’in emrine sunduklarını dile getiren Değirmendere, “Olası bir savaşa karşı onu korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ilan ediyorlar. Avrupa ve diğer batılı ülkeler İsrail’in zulümlerine karşı çıkanları hapse atmakla, sınır dışı etmekle tehdit ediyor. Dünyanın her yerinde Müslümanları sindirilmeye, küfrün en güçlü olduğuna iman etmeye zorlanıyor. Buradan bir kez daha haykırıyoruz! Bizler ancak Allahtan korkar ve ona itaat ederiz. Bizi sindiremeyecek, korkutamayacak, yok edemeyeceksiniz. Yüz yıllarca haçlı seferlerini nasıl püskürttüysek, Kudüs’ü defalarca nasıl fethettiysek, İstanbul’u nasıl İslam’ın başkenti yaptıysak, Allahlın arzında adım atmadık yer bırakmadıysak yine yaparız, yine yapacağız. Allah’ın yardımı bizimle olduğu sürece ancak biz galip geliriz. İşte bu inayete nail olmak için Müslümanların Filistin davasına gerekli önemi ve önceliği vermesi, tüm maddi olanakların ve manevi desteğin mücahitlerin hizmetine sunulması şarttır. Kudüs ve mescidi aksa için gayret göstermek imanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir.” şeklinde konuştu.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ