Cömert, 'Bu yükselişte savaşın etkisi büyük'

Altın fiyatındaki yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, altının rekor üstüne rekor kırmaya devam ettiğini belirterek yıl sonuna kadar artışın süreceğini işaret etti.

Cömert, 'Bu yükselişte savaşın etkisi büyük'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları Ortadoğu’da yaşanan olaylardan etkilenerek artmaya devam ediyor. Yatırımcısına kazandırmayı sürdüren altın savaş ortamında rekor üstüne rekor kırıyor. Fiyatlarda istikrarın devam ettiği dönemin ardından İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sonrası altın yükselişe geçti.

Altının rekor üzerine rekor kırmaya devam ettiğini söyleyen Rahmi Cömert, “Altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Bu yükselişte savaşın büyük etkisi var. Bu fiyatlar artmaya devam edecek. Yatırımcıların bunu da göz önünde bulundurması ve paralarını altına yatırmalarını öneriyorum. Kısa zamanda altın yüne büyük hamleler yaparak kazanış sağlayacaktır” dedi.

Altının en güvenilir liman olduğunu belirten Cömert, “Her zaman yatırımcısına kazandırıyor. Kenarda altını olanlar ev ya da araba almayı düşünüyorsa bozdurup o şekilde de yatırımlarını değerlendirebiliyor. Parasını bu şekilde değerlendiriyorlar. Ama altın yükseldi sonra düşer bozdurayım düşüncesine girenler hiç böyle bir düşünceye girmesinler kesinlikle bu saatten sonra düşüş olmaz aksine yükselişin devam etmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlara piyasada uygun fiyatlı satışa sunulmaya çalışan altınlara kanmamaları gerektiği yönünde uyarılarda bulunan Cömert,  “İnternette bu yönde reklamlar yapılıyor. Altın kuyumcudan alınır diyerek vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bildikleri ve güvendikleri kuyumcudan alışveriş yapsınlar” dedi.

Hafta başı itibariyle kuyumcularda gram altın bin 850 civarında, çeyrek altın 3 bin 150 lira, tam altın 12 bin 440 liradan satışa sunuluyor.

Fahrettin Baydar