• Haberler
  • Edirne
  • Çırak olarak başladı, kendi işinin patronu oldu

Çırak olarak başladı, kendi işinin patronu oldu

17 yaşında kuaförde çırak olarak başlayan Edirneli Yeliz Çamlıöz, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. İşinin ustası olan Çamlıöz, gösterdiği azimle kendi işinin patronu oldu.

Çırak olarak başladı, kendi işinin patronu oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

17 yaşında kuaförde çırak olarak başlayan Yeliz Çamlıöz, kendi işini kurmanın mutluluğunu yaşıyor. Ortaokul mezunu 38 yaşındaki Yeliz Çamlıöz, ailesine katkı için çalıştığı kuaförün yanından ayrılara,  kendi işinin patronu oldu.

'Kimin ne hedefi varsa peşinden koşmasını tavsiye ederim'

Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslarla kendini geliştirdiğini dile getiren Çamlıöz, 'Hedeflerim ve hayallerim için mücadele ettim. Çırak olarak başladığım işte usta oldum ve çevredekiler tarafından takdir topladım. Beğenildikçe motivasyonum daha da arttı. Kimin ne hedefi varsa peşinden koşmasını tavsiye ederim. 2 çocuk annesiyim. Onlara da katkı sağlamak için bir iş yeri açmak istiyordum. Hayallerimi gerçekleştirdiğim için çok huzurlu ve mutluyum" şeklinde konuştu.

'Gençlerimize biraz daha istekli olmaları için çağrıda bulunuyorum'

Günümüzde kuaförlük mesleğinde çırak bulmanın her geçen gün daha da zorlaştığını ifade eden Çamlıöz, 'Gençler bu konuda çok istekli değil. O yüzden çırak yetişmiyor. Bu meslek çok güzel bir meslek. İsteyerek yaparlarsa başarılı olabilirler. Gençlerimize biraz daha istekli olmaları için çağrıda bulunuyorum. Ben çok küçük yaşlarda çalışmaya başladım. Hayallerimin peşinden gittim çok mutluyum. Severek yapınca başaramayacağınız hiç bir iş yoktur" ifadelerini kullandı.

'Biz her zaman ona inandık'

Ablasının hayalini gerçekleştirmesinin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Çamlıöz'ün kardeşi Filiz Sönmez, 'Biz her zaman ona inandık. Çocukken hep benim saçlarımı yapardı. Kursta hocalarının istediği bazı topuz modellerini falan benim saçımda denerdi. O zamanlarda hoşuma gitmiyordu ama sonradan benim de hoşuma gitmeye başlamıştı. Daha sonra kedeme kademe yükseldi bizim de gururumuz oldu. İnşallah başarıları daim olur" dedi.

'Herkes kendine güvenip hayallerini gerçekleştirmek için mücadele etmeli'

Kadınların çalışma hayatındaki yerlerinin artmasını hep desteklerini söyleyen müşteri Elif Yavuz, 'Yeliz abla da hayallerinin peşinden gidip kendi işinin patronu olmayı başardı. Diğer kadınlara da örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Herkes kendine güvenip hayallerini gerçekleştirmek için mücadele etmeli" diye konuştu.

Kumru Öngün