• Haberler
  • Edirne
  • Çiftçiyi  492 bin lira dolandıran 2 kişi tutuklandı

Çiftçiyi  492 bin lira dolandıran 2 kişi tutuklandı

Edirne'de ikamet eden S.K telefon dolandırıcılarından gelen mesajla tıkladı, hayatının şokunu yaşadı. 13 saniyede 492 bin lira dolandırıldığını aktaran S.K dolandırıcının kimlik bilgilerini bire bir bilmesinin kendisini ikna ettiğini belirtti.

Çiftçiyi  492 bin lira dolandıran 2 kişi tutuklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin Doyran köyünde çiftçilik yapan S.K telefonuna gelen mesaja tıkladıktan sonra hayatının şokunu yaşadı. S.K’yı arayan dolandırıcı kendisini banka görevlisi olarak tanıtıp, mesaj yolladı. Mesaja tıklayan S.K, bir gün sonra bankaya gittiğinde ise hesabından 492 bin TL’nin çekildiğini öğrendi.

S.K savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Kendisini bankadan aradıklarını belirten S.K., “Bankadan arıyoruz hesabınızı patlatmak istiyorlar size attığımız mesajı tıklayın. Bende arayan numaraya baktım, 444’lü numaradan arıyorlardı, tıkladım. Daha sonra bankaya gittim hesabımdaki 492 bin TL’nin, çekildiğini öğrendim. Her şey o kadar hızlı oldu ki, 13 saniyede banka hesabımda bulunan 492 bin TL paramı çektiler.” Şeklinde konuştu.

Ailesinin kimlik bilgilerine kadar her şeyi bildiklerini dile getiren S.K., “Telefonda beni ikna etmelerinin en büyük nedeni, anne-baba adıma kadar her şeyi bire bir bana söylemeleri oldu. Sonra telefona baktığımda zaten numara 444’lü olması da bankadan arandığımı düşünmeme neden oldu. Dolandırıldığımı öğrenince hemen savcılığa gidip şikayetçi oldum.” Dedi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı S.K.,’nın şikayeti üzerine  soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcısı Gürkan Işık’ın talimatlarıyla Osmaniye Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli çalışma başlatıldı.

Ekiplerin gerçekleştirdikleri operasyonlarda, F.Ç - İ.Ş - E.A - M.C.B., gözaltına alındı.

Sorgulamanın ardından, E.A ve F.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İ.Ş ile M.C.B.,  ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı

Başlatılan soruşturma kapsamında dolandırıcılık zanlılarının hesaplarına bloke konuldu.

Operasyon sonucu dolandırıldığı paranın kendisine iade edilmesinin mutluluğunu yaşadığını söyleyen S.K, “Araba almak için biriktirdiğim paramdı. Başta sayın savcım olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Telefonlarınıza gelen mesajları sakın tıklayıp bilgileriniz paylaşmayın. Ben paramı geri aldığım için çok mutluyum.” İfadelerini kullandı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN