Cemboluk'un adı sonsuza dek yaşatılacak

Edirne Belediyesi meclis kararı ile Edirneli Yazar Sabriye Cemboluk'un ismi Sabuni Mahallesi Tahmis Aralığı sokağının ismi 'Sabriye Cemboluk' değiştirildi.

Cemboluk'un adı sonsuza dek yaşatılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Meclis Üyesi Engin Yağcıları'ın dilekçesine istinaden Belediye Meclisi'nin 2021 yılı Nisan ayı Meclis toplantısında Cadde ve Sokak Isimleri Komisyonuna havale edilen konu ile ilgili olarak, Sabriye Cemboluk isminin uygun görülen bir sokağa verilmesi talep edildi. Yapılan incelemeler neticesinde; Sabuni Mahallesi Tahmis Aralığı Sokağın isminin "Sabriye Cemboluk" Sokak olarak değiştirilmesine oybirliği ile karar verildi.

                Edirneli Yazar Sabriye Cemboluk'un isminin verildiği sokakta Edirne Belediyesi tarafından tören düzenlendi. Tören Edirne Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Sokak isminin verilmesi için düzenlenen tören de konuşan Edirneli Yazar Sabriye Cemboluk, 'Bana sağlığımda bu büyük onuru yaşatan, yaşatmaya neden olan bu güzel teklifi götüren kardeşlerime, kabul eden dostlarıma herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bir yazarın hayattayken yaşayabileceği en büyük gurur ve onuru bana yaşatıyorsunuz.' Dedi.
                Edirneli Yazar Sabriye Cemboluk'un isminin verildiği sokağın açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Edirne ve Edirnelilere hitap eden bir yazar ama muhteşem yazarlığının ötesinde bizim canımız, kanımız ve ablamız. O bizler için çok kıymetli. O güzel yüreğinden dökülen sözler ile yazdığı kitaplarıyla Edirne'yi geleceğe taşıyor. Özellikle Edirne Kırmızısı gibi bir değerin tanıtılmasına bu kadar çok çabuk refleks veren, bu kadar çabuk muhteşem romanı toparlayan yazarımıza teşekkür ediyorum. Sabriye Cemboluk'un kitaplarını basan yayın evinin de sokağına da ismini vererek sokağın ismini 'Sabriye Cemboluk' olarak değiştirdik. Sevgili ablam iyi ki varsın iyi ki o kocaman yüreğinden dökülen mısralar ile o olağanüstü kitapları yazıyorsun. O yüreğin hep var olsun seni çok seviyoruz. Sokağın ve kitaplığın hayırlı olsun.' Şeklinde konuştu.
                Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Sabriye Cemboluk isminin verildiği sokağın açılışı gerçekleştirildi.
                Edirne'de ilk defa yapılan 'Son Talika Sabriye cemboluk' kitaplığı hizmete açıldı.
Açılışa Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yazar Sabriye Cemboluk, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Haber Merkezi