ÇARŞI PAZAR DOLDU TAŞTI

Edirne'de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan resmi tatil ile birlikte çarşı ve pazarlarda doldu taştı.

ÇARŞI PAZAR DOLDU TAŞTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

            Edirne Ulus Pazarı diğer bir adıyla sosyete pazarında yoğunluk oluşturan vatandaşlara yönetim tarafından maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ulus Pazarı bayraklarla donatıldı.

                Otoparklarda doldu taştı
                Şehir içi ve şehir dışından alışverişlerini yapmak için gelen vatandaşların araçlarını park etmeleri için
Ulus Pazarı'nın yan tarafında bulunan otopark, yoğunluk dolayısıyla doldu taştı.
Alışveriş için pazara gelen vatandaşların otoparklarda yer bulamaması trafikte aksamalara neden oldu. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik akışını kontrol altına almak üzere cadde ve kavşaklardaki aksaklıkları gidermek için çalıştı. Cuma günleri oluşan trafik bayram yoğunluğuyla da birleşince çekilmez bir hal aldığını belirten vatandaşlar gerekli önlemlerin alınması ve trafiğe alternatif yollar üretilmesi gerektiğini kaydetti.
                29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir heyecanla kutlandığını belirten Edirne Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu, bayram yoğunluğunun pazara yansıdığını ve bu durumun esnafların yüzünü güldürdüğünü söyledi.
                oluşan yoğunluk ile birlikte pazarda gerekli önlemlerin alındığını ancak vatandaşlardan tedbirlere karşı duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulunan UPEK Başkanı Reisoğlu; 'Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de büyük bir heyecan ve coşku içerisinde kutlandı. Salgın döneminde Pazar esnafı zor günler yaşadı. Bu zor günlerin yaralarını yavaş yavaş sarmaya başladılar. Komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen turistler ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra şimdi ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan alışveriş hareketliliği esnafımızın yüzünü güldürdü. Tabi salgın devam ettiği için tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. Her ne kadar aşı olmuş olsak da gevşemeliyiz. Yine kapanma yaşanmasını istemiyorsak hep birlikte mücadeleye devam etmeliyiz. Bazen sosyal mesafeyi korumak mümkün olmayabiliyor ama kesinlikle maskemizi özellikle kapalı ortamlarda çıkarmamalıyız' dedi.
Umut Poyraz