Çakay, aday adaylığını duyurdu

Kadir Çakay gerçekleştirdiği basın toplantısıyla belediye başkanlığına aday adaylığını duyurdu.

Çakay, aday adaylığını duyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısıyla belediye başkanlığı aday adaylığı duyuran  Çakay, resmi başvurusunun tamamlandığını açıkladı.

Edirne Kızılay Şube Müdürü olarak uzun yıllar görev alan Çakay, kentte değişim zamanı geldiğini ve kenti AK Belediyecilikle tanıştırmak için yola çıktığını söyledi.

Toplantıda konuşan AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Engin Makak ise 31 Mart 2024 yerel seçim süreci 10 Kasım Cuma günü itibariyle başladığını hatırlattı.

Makak, belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulunan Kadir Çakay için sürecin hayırlı olmasını diledi.

AK Parti İl Seçim İşleri Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Avukat Erdi Ertek de Çakay'ın aday adaylığı sürecinde hiçbir eksik evrakı olmadığını belirterek başvurusunu kabul ettiklerini ve sürecin hayırlı olmasını diledi.

2013 yılında kayyum olarak Edirne Kızılay Şube Başkanlığı'na atandığını söyleyen Çakay, 3 dönem seçilerek bugüne kadar Türk Kızılay Şube Başkanlığı'nı başarılı bir şekilde, onurla, gururla, şerefle ve gönüllü olarak devam ettiğini ifade etti.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerine aday olabilmek için Türk Kızılay'ı Edirne Şubesi'nin emanetini yine aynı şekilde teslim ettiğini belirten Çakay, siyasi yaşamına dair açıklamada bulundu.

Siyasete Anavatan Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı ile başladığını aktaran Çakay,  "2002 yılında Anavatan Partisi Edirne İkinci sıra milletvekili adayı oldum. O benim için siyasi anlamda çok güzel bir tecrübe oldu. 2004 yılında AK Parti'ye üye oldum. AK Parti saflarına katıldım ve o dönem 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldum. Sene 2024. Tam 20 sene oldu. Bu 20 sene içerisinde, 2004'te aday olduğumda kendimde gördüğüm eksiklikleri 20 yıldır çalışarak kendimi geliştirerek bugünlere hazırladım. Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, yaparsa AK Parti yapar, AK Parti yaptı dedirtmek için 31 Mart 2024 döneminde yapılacak olan belediye seçimlerinde AK Parti'den Belediye Başkanlığı'na aday oldum" ifadelerine yer verdi.

Partililerle birlikte çıktığı bu yolda ve davada birlikte yürümeye devam edeceklerini vurgulayan Çakay, "Edirne'nin değişme zamanı geldi" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

AK Parti'de yerel seçimler için aday adaylığı başvuruları 22 Kasım'a kadar devam edecek.

Programa AK Parti İl Başkan Yardımcısı Rasim Özgün, AK Parti Edirne Belediye Başkan aday adayı Önder Özcan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, AK Parti İl Seçim İşleri Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Avukat Erdi Ertek ve partililer katıldı. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ