Büyük Gurur 'Gece Taksi' Testi De Tamam!

Bayraktar, Kızılelma insansız savaş uçağının gece taksi testini başarıyla tamamladığını duyurdu.

Büyük Gurur 'Gece Taksi' Testi De Tamam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağının gece taksi testini başarıyla tamamladığını duyurdu. KIZILELMA PT-3 adı verilen üçüncü prototip, Tekirdağ Çorlu'daki hava limanındaki pistte gece saatlerinde gerçekleştirilen testte başarılı bir uçuş yaptı. Testin ardından Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, önemli gelişmeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Başarı Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemelerinin bir göstergesi olarak büyük bir gurur kaynağı olarak kabul ediliyor.

-SERİ ÜRETİM BU YIL BAŞLIYOR

Şimdiye kadar iki prototipi başarıyla üretilen Bayraktar Kızılelma’nın geliştirme ve üretim faaliyetleri devam ediyor. Milli insansız savaş uçağının bu yıl seri üretimine geçilmesi planlanıyor.

-REKOR SÜREDE UÇTU

Baykar’ın tamamen öz sermayesi ile yola çalışmalarını gerçekleştirdiği Bayraktar Kızılelma projesi 2021’de başladı. 14 Kasım 2022’de üretim hattından çıkan TC-ÖZB kuyruk numaralı Bayraktar Kızılelma, Çorlu’da bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve test merkezine intikal etti. Burada yer testlerini süratli bir şekilde başarıyla tamamladıktan sonra 14 Aralık 2022 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bayraktar Kızılelma bir yıl gibi rekor bir sürede gökyüzü ile buluştu. 26 Ağustos 2024 tarihindeki ‘gece taksi’ uçuşuyla da gece taksi testini başarıyla tamamladı.

HABER MERKEZİ