Bisiklet turu düzenlendi

Edirne Yeşilay Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren YEŞİLBİS (Yeşilay Bisiklet Topluluğu) Yeşilay farkındalığı oluşturmak, bağımlılıklar ile mücadele çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla tur düzenledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bisiklet turu düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de “Uluslararası Bisiklet Turu” düzenlendi. Farkındalığı oluşturmak, bağımlılıklar ile mücadele çalışmalarına dikkat çekmek ve insanları spora yönlendirmek amacıyla Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç’in grup liderliği ile Bulgaristan’a bisiklet turu düzenlendi.

Edirne Selmiye Meydanından başlayan bisiklet turu rotası Kırklareli, Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı, Tsarova, Burgaz, Aydos, Sliven, Yanbolu, Elhova güzergahı üzerinden Hamzabeyli Sınır Kapısından giriş ile son bulacak. Yaklaşık 500 kilometrelik bir rota üzerinde çeşitli şehirlerde mola verecek olan 7 kişilik YEŞİLBİS topluluğuna üye sporcu; birçok sivil toplum kuruluşuna üye soydaşlarımız ile bir araya gelerek, Edirne ilinde Yeşilay’ın ve YEDAM’ın gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunacak. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından; 2024/R1 Erasmus+ Gençlik Alanında Erasmus Akreditasyonuna Sahip Kurum ve Kuruluşlar İçin Gençlik Hareketliliği, Gençlik Değişimleri, Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği ve Gençlik Katılımı Başvuru Sonuçlarının açıklanması ile Edirne Yeşilay Spor Kulübü’nün "Gençlik Çağında Birlik: Spor, Sağlık ve Kültürel Değişim" projesi, Ulusal Ajans KA152 Gençlik Değişimleri kapsamında kabul edilerek, Projenin; Azerbaycan, Bulgaristan, Ürdün ve Kuzey Makedonya Ülke Yeşilayları ortaklığında yürütüleceği belirlendi. Gerçekleştirilen bisiklet turunda ayrıca proje hakkında katılımcı gruplara Bulgaristan’da bilgilendirmelerde de bulunulcak. Edirne Yeşilay Spor Kulübü tarafından organize edilen ve YEŞİLBİS (Yeşilay Bisiklet Topluluğu) üyelerinin katılım sağladığı “Uluslararası Bisiklet Turu” 11 Eylül 2024 Çarşamba Günü Hamzabeyli Sınır Kapısından giriş yapılarak Edirne Selimiye Meydanında son bulacak. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar