'Bir saate 1 ton hamsi bitti'

Yaşanan bolluk sebebiyle hamsinin kilosu 150 liradan 40 liraya kadar düştü. Hamsi bereketi hem esnafın hem de vatandaşın yüzünü güldürdü.

'Bir saate 1 ton hamsi bitti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hamsi bollaştı, fiyatı düştü

En çok sevilen balıklardan biri olan hamsinin fiyatı 40 liraya kadar düşerken  vatandaş da bu balığa yoğun ilgi gösterdi.

Düşük fiyatların vatandaşları memnun ettiğini dile getiren balıkçı esnafı Yusuf Çimen, hamsinin kilosunun 20 liraya kadar düşmesini beklediklerini söyledi.

Hamsinin daha da bollaşmasıyla beraber kilogram fiyatı 100-150 liradan 40 liraya kadar düştü. Vatandaşlar balık satıcılarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

“Bir saate 1 ton hamsi bitti”

Hamsi bolluğunun hem kendilerini hem de vatandaşları sevindirdiğini vurgulayan Balıkçı Yusuf Çimen, ““Hamsinin kilo fiyatını 40 liraya düşürdük. 50 liradan başladığımız satışlar da iyi gitti. Şimdi fiyat düştükçe talebin daha da artacağını düşünüyoruz.  Şuan kampanya yaptık. 3 kilo hamsiyi 100 liradan satıyoruz. Hamsi de bolluk ve bereket zamanı geldi. Havaların soğumasıyla balık fiyatlarının düşeceğini söylemiştik. Kar yağışıyla birlikte deniz de soğudu ve hamsinin fiyatı da 40 liraya kadar düştü. Bundan sonra hamsinin kilosunun 20 liraya kadar düşmesini bekliyoruz. Bir saatte bir ton hamsi satılıyor. Herkesi tezgâhlarımıza balık almaya bekliyoruz” şeklinde konuştu.  Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ