'Bir Dava, Yedi Yürek' söyleşisi gerçekleşti
Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda 'Bir Dava, Yedi Yürek' söyleyişi gerçekleşti. Şakir Kurtuluş'un konuşmacılığında gerçekleşen programda öğrencilerin eğitimleri ve yaşam kalitelerini iyileştirmek üzere yapıldı.
Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda “Bir Dava, Yedi Yürek” söyleşisi gerçekleşti. Şakir Kurtuluşun konuşmacı olduğu programa çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
Kuran’ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan etkinlik, Gazze’nin anılmasıyla devam etti.
Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu, açılış konuşması gerçekleştirdi.
Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı’na bağlı İlim ve Düşünce topluluğunun danışman hocası olduğunu dile getiren İmamoğlu, bu tarz söyleyişiler gerçekleştirerek gençlerin geleceklerine ışık olmak istediklerini dile getirdi.
İmamoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz topluluk olarak öğrencilerimizle Türkiye’nin önde gelen edebiyatçılarını ve kültür adamlarını fakültemizde ağırlayıp onları gençlerle ve gençlerimizle buluşturup edebiyat ve kültür odaklı sohbetler gerçekleştiriyoruz. Bu nokta da ‘yedi güzel adam’ bugün ki temamız çünkü yedi güzel adam Türkiye’nin özellikle belli bir cenahın belli bir edebi ve kültürel oluşumunda çok önemli olmuş isimleri temsil ediyor. Bizde bu noktada onları tanımak ve onların düşünce dünyasıyla ilgili öğrencilerimizi bilgilendirmek istiyoruz çünkü bu yedi güzel adamın Türkiye’nin belli bir cenahın kültürel ve edebi anlayışının oluşumunda büyük bir etkisi olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu noktada gençlerin ileriki yıllarda ufkunu açacaktır diye ümit ediyorum.”
İmamoğlu’nun ardından sahneye çıkıp öğrencilere söyleyişi gerçekleştiren Şakir Kurtuluş, hayat mücadelesinin içinden gelen şairlerin, yazarların hayat hikayelerinden bahsederek öğrencilere bilgi aşıladı.
Eski insanların ne zorluklar çektiğini ve ne başarılara ulaştığını aktarmak için Edirne’ye İstanbul’dan geldiğini dile getiren Kurtuluş, “Üniversiteli genç arkadaşlarımızla güzel bir program için bir aradayız. Gençlere her zaman öncelikli olarak öne aldığımız konular arasında onların eğitimi ve yaşam tarzıyla ilgili konuşabileceğimiz konulara her zaman her yerde konuşmaya özen gösterdik bugün de bu amaçla bir araya geldik. İlahiyat Fakültesi öğrencileri çoğunlukta olmak üzere üniversiteden arkadaşların katılımıyla güzel bir program olacağına inanıyorum. Bizim büyüklerimiz şairlerimiz, yazarlarımızın hayat hikâyelerini konuşacağız onların bugün ki gençlerin yetişmesinde nasıl katkıları oldu ne yaptılar bunlar hakkında konuşacağız inşallah faydalı olur diye umut ediyorum. Öğrencilere büyüklerimiz hakkında neler yaptıklarını anlatıyoruz nasıl bir yol izlediklerini anlatıyoruz ve buradan da öğrencilerin kendilerine ders çıkarmalarını istiyoruz tabi bu ders nasıl insanın kendini yetiştirebilmesi onların kendilerini nasıl yetiştirebilecekleri konusunda örnekler sunuyoruz. Gençlerin geleceklerinde önlerine ışık olmak istiyoruz. Onları bilgilendirmek onlara katkı sunmak istiyoruz. Hatta yeri geldi mi öğrenci kardeşlerimizin hayatlarına dokunmak istiyoruz” dedi. Kumru Öngün