Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi

Edirne'de 2024-2025 Eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yeni başlayan doktor adayları için tören düzenlendi. Doktor adayları beyaz önlüklerini giydi.

Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi’ne bu yıl başlayan hekim adayı öğrenciler için beyaz önlük giyme töreni organize edildi. Balkan Kongre Merkezi’ndeki törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, hekimliğe ilk adımını atan tıp fakültesi birinci sınıf öğrencileri ve aileleri katıldı. Aileler evlatlarını beyaz önlükle görünce duygulu anlar yaşadı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalara geçildi.

 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesini birincilikle kazanan Rabia Hocaoğlu, törende yaptığı konuşmada duygularını ve düşüncelerini aktardı.

Zorlu ve uzun bir sürecin ardından bir doktor adayı olduğu için gurur duyduğunu belirten Hocaoğlu, Doktorluğun sadece bir meslek olmadığını çocukluk hayali ve gençlik hedefi olduğunu belirtti.

 

Yaptığı işin hakkını veren bir doktor olacağına inandığını söyleyen Hocaoğlu, kendisinden sevgilerini ve desteklerini esirgemeyen ailesine teşekkürlerini sundu.

'Çok donanımlı hekimler olarak yetişecek ve dünyanın dört bir tarafında en değerli varlık olan insanın sağlığını korumaya, tedavisine katkıda bulunmaya başlayacaksınız' diyerek öğrencilere seslenen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstün, öğrencileri 6 yıl boyunca deneyimli hocaların katkılarıyla üniversitenin tüm imkânlarını kullanarak ülkenin ve dünyanın en iyi hekimleri olarak yetiştirme gayretinde olacaklarını belirtti.

Bu güne kadar 4 bin 364 mezun verdiklerini aktaran Prof. Dr. Üstündağ, "Beyaz önlük töreni Türkiye'de ilk defa 2002 fakültemizde uygulanmaya başlamıştır. 2025 yılında ilk defa uyum haftası programı da yine bu fakültede uygulanmaya başlamıştır. Beyaz önlüklerin ilk gün giydirilmesi geleneği başlamıştır. Bu geleneksel törenimiz o günden bu yana devam ediyor" sözlerini kullandı.

Öğrencilerle başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeleri temennisinde bulunan Prof. Dr. Üstündağ, ailelere teşekkürlerini iletti.

İnsanlara yardımcı olmanın ve onların sıkıntısını gidermenin bir hekim için mutluluk verici olduğunu dile getiren Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, hekimliğin bir meslek değil yaşam biçimi olduğunu söyledi.

“İlk dersi Hatipler verdi.”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler ilk dersi vererek öğrencilere seslendi.

Öğrencilerin hayatlarında zorlu bir dönemi geride bıraktıklarını söyleyen Rektör Hatipler,  “Uzun yıllar vermiş olduğunuz çabaların ve bu yolda döktüğünüz uğraş, çaba, alın teri ve akıl terinin sonunda, Türkiye’nin en zeki öğrencileri ve münevver zihinleri olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesine girdiniz ve ülkemizin parlak geleceğine birer kandil oldunuz. Gözlerinizdeki ışıktan, ruhlarınızdaki kıpırtıdan ve yüzlerinizden okunan heyecanınızdan bu duygularımın sizlerdeki yansımasını görüyorum ve sizlerle ülkem adına, üniversitem adına gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

Zamanın iyi değerlendirilmesinin, planlı ve düzenli çalışmanın önemine değinen Rektör Hatipler, "Güncel gelişmeleri yakından takip edin. Sosyal ve kişisel olarak da kendinizi geliştirin. Gelecek kaygısına kapılmayın. Unutmayın ki insanın ömrü 3 gündür. Dün, bugün ve yarın. Sevgili gençler her hastanızı kendiniz ve yakınınız gibi düşünün ama işinizi profesyonelce yapın. Zira siz mühendisin şekil verdiği metalin, mimarın döktüğü betonun değil, yaratılmışların en şereflisi olan insanı ele alıyorsunuz. Hastalarınızı sadece maddi dünyası ile değil, bir güler yüzünüz, bir tatlı sözünüz ile hastalarınızın manevi dünyalarını da tedavi edin" ifadelerine yer verdi.

Konuşmalarının ardından Hatipler, Tıp Fakültesini en yüksek puanla kazanan Rabia Hocaoğlu’na beyaz özlük giydirdi.

Düzenlenen tören Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ tarafından beyaz önlük andının okutulmasının ardından sona erdi.

Fahrettin Baydar