• Haberler
  • Edirne
  • Belediye Meclisinde 'su kesintileri' tartışması Gürkan'ı gerdi

Belediye Meclisinde 'su kesintileri' tartışması Gürkan'ı gerdi

Edirne Belediye Meclisi toplantısında günlerdir yaşanan su kesintisi tartışmaya neden oldu. Belediye Başkanı Recep Gürkan ve  AK Parti  Grup Sözcüsü Mehmet Çapoğlu arasında, Kayalıköy Barajındaki kopan halatlar hakkında sözlü tartışma yaşandı. Tartışmaya diğer meclis üyeleri de katıldı.

Belediye Meclisinde 'su kesintileri' tartışması Gürkan'ı gerdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısı 13 gündem,  2 de gündem dışı maddenin görüşülmesiyle devam etti.

Gündem ve gündem dışı maddelerin görüşülmesinin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte yaşanan su kesintileri hakkında konuştu.

Gürkan, musluklardan akan çamurlu su ve yaşanan kesintilerle ilgi açıklamalarda bulundu.

Yaşanan olayın sabotaj olduğunu ileri süren Gürkan'a AK Parti Belediye Meclis üyeleri tarafından tepki gösterildi.

Söz alan AK Partili Mehmet Çapoğlu, yaşanan sıkıntının vatandaşlara iyi aktarılamadığını söyledi.

Konuya ilişkin detaylı açıklama yapılması gerektiğini vurgulayan Çapoğlu’nun söylemlerinin ardından mecliste tansiyon yükseldi.

Çapoğlu, su kesintilerinin çözülmesi ve Edirne halkının bir an önce temiz suya ulaşması gerektiğini ifade etti.

Gürkan’a soru yönelten Çapoğlu, delillerin sadece kopan zincirlerden mi ibaret olduğunu sordu.

Gürkan gergin ses tonuyla ' Siz niye üzerinize alınıyorsunuz? anlattıklarıma inanmıyor musunuz?' demesi toplantıda gerginlik yarattı.

Söz alan AK Partili meclis üyesi Engin Makak, "Bu tesis ne zaman yapıldı ve kaç yıldır kullanıyoruz. Gerekli bakımları yapılıyor mu? 2 yıl önce musluklardan çamurlu su geldiğinde yine zincir koptu demiştiniz, tekrar zinciri yaptınız mı?" dedi.

Makak, 200 bin vatandaşın sağlığını ilgilendiren tesisin 24 saat detaylı şekilde izlenmesi gerektiğini belirtti.

Gürkan'ın 5 tane kamera olduğunu söylemesine karşılık hiçbirini sağlıklı çalışmadığını dile getiren Makak, tek ve güvenilir bir kamera ile detaylı izlenmesinin sağlıklı olacağını aktardı.

Gürkan'ın kesin bir şey olmadan sabotaj var demesi ile ilgili konuşan Makak, "Elektrikler kesik olabilir kamera çalışmayabilir diyorsunuz. Ama Edirne halkı tatmin olmadı. Benim evimde de su yok" Dedi.

Edirne halkının sesi olarak mecliste soru sorma yetkisine sahip olduklarını belirten Makak'a yüksek bir ses tonuyla karşılık veren CHP'li Şükrü Atamgüç'ün 'Siz 3 kişiyle halkı mı savunuyorsunuz?' demesi tartışmayı daha da alevlendirdi. Bu sırada araya giren Çapoğlu; "Biz de halkı temsil ediyoruz. O zaman meclise hiç gelmeyelim" diyerek tepki gösterdi.

Gürkan, yaşanan tartışma sonrasında kentte hiçbir sorun yokken su krizi yaratıldığını ve bunun siyasi malzeme yapılmaya çalışıldığını savundu.  Kumru Öngün