Başpehlivan Zeybek geleneği bozmadı

Edirne'de düzenlenen 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakibi İsmail Balaban'ı yenerek Türkiye'nin başpehlivanı olan Yusuf Can Zeybek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Başpehlivan Zeybek geleneği bozmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selimiye Meydanı'ndaki tarihi belediye binasında gerçekleşen ziyarette Başkan Gürkan, Yusuf Can Zeybek'i makamında ağırladı. Gürkan, Zeybek’i tebrik ederek altın kemerin hayırlı olmasını diledi.

"Allah yolunu açık etsin"

Zeybek’in Cumhuriyetin 100. yılına denk gelen Kırkpınar'da bileğinin hakkıyla başpehlivan olduğunu söyleyen Gürkan, "Kendisini tekrar tebrik ediyorum. Baş boyunda ikinci yılında, genç yaşta Türkiye Cumhuriyeti'nin başpehlivanı olmak takdir edilecek bir başarı. Kardeşimizi tebrik ediyorum. Allah yolunu açık etsin. Ahmet Taşçı'dan bu yana hiçbir başpehlivana altın kemer ebedi olarak nasip olmadı. Bunu 'benim dönemimde vermeyi çok arzu ederim' dedim ama olmadı. 10 yıldır belediye başkanıyım. İnşallah sana nasip olur, bunu tüm başpehlivanlar için temenni ederim." Dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yağlı güreşe verdiği destekten dolayı teşekkür eden Gürkan, Böcek’in yağlı güreş için çabalarını tebrik etti.

Zeybek de Edirne’ye kemeri alma hedefiyle geldiğini söyledi. Başpehlivan olduğu içi mutlu olduğunu belirten Zeybek, "Edirne'ye geldiğimde 'kemeri alacağım ve bu caddede yürüyeceğim' demiştim. Öyle de oldu, çok mutluyum. İnşallah 3 yıl üst üste alıp kemerin ebedi sahibi oluruz. Bu büyük fedakarlık ve özveri istiyor. Biz de inşallah sonuna kadar çalışacağız. Bu kemeri almak zor, taşımak daha da zor. Kemeri elimden geldiğince taşıyacağım. Muhittin Başkanıma da verdiği destek için teşekkür ederim." Şeklinde konuştu.

Zeybek’e ziyarette antrenörleri ve başpehlivan Mustafa Batu da eşlik etti. Başpehlivan Yusuf Can Zeybek'i tebrik eden Edirneli ciğerci esnafı Bahri Dinar, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nin gölgesinde ciğer ikramı yaparak başarılarının devamını diledi.

Barış Karapaça