BAŞKONSOLOS EDİRNE LEZZETLERİNE HAYRAN OLDU

Edirne'ye turistik gezi için gelen Kuveyt İstanbul Başkonsolosu Al-Mohammad ve eşi Heba Almatrook, tava çiğer ve badem ezmesine hayran oldu.

BAŞKONSOLOS EDİRNE LEZZETLERİNE HAYRAN OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'ye geziye gelen Başkonsolos Al-Mohammad, Edirne'nin turistik olarak en çok ilgi çeken Selimiye Camii ve Eski Cami gibi tarihi noktaları gezdikten sonra soluğu Tarihi Ciğerci Bahri Dinar ve Badem ezmeci Arif Meriç'te aldı.

Arkadaşının tavsiyesiyle tercih ettiğini restoranda tava çiğer ve badem ezmesi gibi Edirne'nin önemli lezzetlerini tadan çift hayran kaldı.  Kentte ilk uğrak yeri olarak Selimiye Camii'ni seçtiklerini belirten Al-Mohammad, 'Selimiye ve Mimar Sinan ile ilgili kitaplar okumuştuk bugün de görmüş olduk. Olağanüstü güzellikte bir yapı, gezmekten büyük keyif aldık. Daha sonra ünlü tava ciğerini tattık. Çok lezzetliydi, burada olmaktan büyük mutluluk duyduk'  şeklinde konuştu.

Edirne'nin tarihine ve lezzetlerine hayran kaldığını belirten Al-Mohammad'in eşi Heba Almatrook, 'Edirne'liler çok misafir perver bunu hissettik' ifadelerini kullandı.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ve şekerlemeci Arif Meriç, çifte Edirne kırmızısı kullanılan şal ile aynalı süpürge hediye etti.

Kumru Öngün