Başkan İba Kürek Festivalini değerlendirdi

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Edirne Kürek Festivali yoğun ilgi gördü. Meriç Nehri'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe yurt içi ve yurt dışından sporcular katılım gösterdi. Kürek Festivaline katılan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Tunca ve Meriç Nehri'nin böyle organizasyonlarla turizme kazandırılmasının çok güzel olduğunu söyledi.

Başkan İba Kürek Festivalini değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji'nin ev sahipliğinde Meriç Nehri'nde gerçekleştirilen 2. Kürek Festivali vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Ulusal ve Uluslararası birçok sporcu etkinliğe katıldı. Festivale katılan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Tunca ve Meriç Nehri'nin böyle organizasyonlarla turizme kazandırılmasının çok güzel olduğunu söyledi.

Kürek sporunun Edirne turizmine katkısını değerlendiren Başkan İba, nehirlerin güzel bir spor dalı ile turizme kazandırılması adına mutluluk duyduğunu aktardı.

Kentte ikinci kez TED Edirne Koleji Kürek Kulübü tarafından gerçekleştirilen kürek festivalinden dolayı sevinç ve gurur yaşadığını ifade eden Başkan İba, 'Coşkulu ve heyecanlıyız! Hem Edirne'mizin tanıtımı, hem de ülkemizde sporun gelişmesi adına gurur verici bir etkinliğe şahitlik ettik. Geçtiğimiz yıl Edirne'mizin bu doğal parkurunda, birbirinden güzel görüntülere sahne olan festivalde 3 nehir 1 şehir projemiz için bir söz vermiştik! Var bir hayalimiz demiştik! Şimdi de gururla söylüyorum ki bu hayalimizin gerçekleşmesi için tüm adımlar atıldı! Bu kapsamda ''3 Nehir 1 Şehir Projemizi'' tamamladığımızda ben eminim ki bu eşsiz nehrimiz, güzel ilimiz Edirne'miz bugünkü festivali sınır ötesine de taşıyacak! Edirne'miz, Türkiye, Balkan, Avrupa  ve Dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapacak! İyi olan kazansın! Edirne'miz kazansın! Memleketimiz milletimiz kazansın' dedi. Ebru Yıldız Günenç