'Başıboş köpekler için tedbir alınmalı'

            Enez ilçesinde geçtiğimiz yıl ekim ayında sahipsiz köpekler tarafından saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan 12 yaşındaki Umut Öz'ün ailesi, başıboş köpeklerle ilgili tedbirler alınmasını talep ediyor.

'Başıboş köpekler için tedbir alınmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

            Olay, Gaziömer Bey Mahallesi'nde kırtasiyeye kalem almak için çıkan Umut Öz'ün çevresindeki 7-8 sahipsiz köpeğin saldırısına uğramasıyla gerçekleşti. Saldırı sonucunda ağır yaralanan Umut, önce Keşan Devlet Hastanesi'ne ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.
            Umut Öz, yaşadığı olayın ardından sahipsiz köpeklerle tekrar karşılaştığında korktuğunu ifade etti. Saldırıyı anlatan Umut, markete kalem almak için gittiğini ve marketten çıktığında köpeklerin saldırdığını aktardı.
            Umut Öz'ün babası Musa Öz, çocuğunun hala tedirgin olduğunu belirtti. Köpeklerle iç içe yaşayan çocuğunun şu anda köpeklerden korktuğunu dile getiren Musa Öz, şunları söyledi: "Çocuğumuz sokakta annesiyle, abileriyle gezerken hep tedirgin. Bu olayın tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Sahipsiz köpeklere karşı tedbir alınmasını yetkili birimlere ve makamlara talep ediyoruz. Başıboş hayvanlarla bu şekilde bir durum olmamalı. Bu önlem sadece Enez için değil, Türkiye genelinde herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Belediyeler, kaymakamlıklar ve valilikler gibi yetkililerin bu konuyu dikkate almalarını istiyoruz. Bugün çocuğumun canı yandı, yarın başka bir vatandaşın canı yanabilir. Sadece canı yanmakla kalmaz, hayattan da kopabilir. Çocuğumuz sağlık sorunu nedeniyle bir ay boyunca okula gidemedi. Artık dışarı çıkma şansı kalmadı. Son bir aydır, bizim ısrarlarımızla dışarı çıkıyor, ancak bu bir çözüm değil. Her zaman endişeli."
            Anne Fatma Öz de Umut'un bu olayı atlatamadığını vurgulayarak, "Ramazan ayında pide almaya gittiğimizde, oradaki 5-6 köpek üzerimize doğru gelmeye başladı. Umut abisinin arkasına kaçtı ve 'Ben korkuyorum anne' dedi. Abisi de ona 'Hayır, seni ısırmazlar, sadece ben korkuyorum' dedi. Umut o anda yüzü kızardı ve korktu" dedi.
Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN