Barajlarda Su Seviyesi Kritik Seviyeye Geriledi
Edirne'ye içme suyunun sağlandığı Kayalıköy Barajı su seviyesindeki yüzde 5'e kadar düştü.
Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde barajlardaki su seviyelerinde tehlikeli düşüş sürüyor. Özellikle Edirne’ye içme suyunun sağlandığı Kayalıköy Barajı’nda doluluk oranı yüzde 5’e kadar geriledi.
Edirne’de sulama amaçlı kullanılan Altınyazı Barajı tamamen kuruyarak yüzde 0 seviyesine düşerken, Sultanköy Barajı’nda doluluk oranı yüzde 75’e çıktı. Hamzadere Barajı ise yüzde 81 doluluk oranıyla bölgedeki en iyi seviyeye sahip barajlardan biri oldu.
Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlarda durum daha vahim. Süloğlu Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 27’de sabit kalırken, Kadıköy Barajı’nda doluluk oranı yüzde 5’e kadar düştü.
Kırklareli’nde de barajlardaki su seviyesi kritik seviyeye yaklaştı. Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kırklareli Barajı’nda doluluk oranı yüzde 23 olarak ölçüldü. Kayalıköy Barajı’nda da doluluk oranının yüzde 5’e düşmesi, hem Kırklareli hem de Edirne için su krizini gündeme getirdi. Ebru Yıldız Günenç