Avukatlık Kanunu değişikliğine tepki

Türkiye Barolar Birliği ve 80 Baro, Avukatlık Kanunu'nda barolara ve seçim sistemlerine yönelik değişiklik girişimlerine tepki gösterdi. Edirne Baro Başkanı Alper Pınar, yaptığı açıklamada 'Bu aşamada hazırlanması düşünülen teklifin geri çekilmesi halinde diyalog ve müzakereden yana olacağımızı, konunun tüm muhatapları ile görüşmeye hazır olduğumuzu bir kez daha paylaşıyoruz' dedi.

Avukatlık Kanunu değişikliğine tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avukatlık Kanunu'nda yapılması düşünülen değişikliğe ilişkin Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve 80 Baro ortak basın açıklaması yaptı.  Barolar, tarafından yayımlanan metinde, 'TBB ev sahipliğinde uzun süredir geleneksel, gerektiğinde olağanüstü düzenlenen Baro Başkanları toplantıları şimdiye kadar, herkesin samimiyet ile Aile içinde kalacağını düşünerek görüşlerini açıkladığı toplantılar olmuştur. Avukatlık Kanununda yapılması düşünülen muhtemel değişiklikleri görüşmek ve tavır geliştirmek için toplanan 42. Baro Başkanları toplantısında bir kısım konuşmacıların, konuşma ve görüşlerinin basına eksik ve yanlış servis edildiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Toplantıdaki konuşmaların eksik ve yanlış olarak dışarıya ve bir kısım basın ve yayın organlarına servis edilmesini ve ayrıca Kayseri Barosu Başkanımızın eski bir fotoğrafı kullanılarak ve hiçbir şekilde birlik başkanın şahsına söylemediği sözler çarpıtılmak suretiyle algı operasyonu oluşturulma çabasını, bu haberi yapanları ve kullananları hep birlikte kınıyoruz. Bu ve benzeri davranışları, baroların birlik ve beraberliğine zarar verme çabası olarak görüyoruz' denildi.

EDİRNE BAROSU'NDAN AÇIKLAMA

Edirne Baro Başkanı Alper Pınar da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Pınar, bu aşamada hazırlanması düşünülen teklifin geri çekilmesi halinde diyalog ve müzakereden yana olacaklarını ifade ederek şunları kaydetti; 'Konunun tüm muhatapları ile görüşmeye hazır olduğumuzu bir kez daha paylaşıyoruz. Pandemi süreci nedeniyle esas gündemimizin ülkemizin ve mesleğimizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunların çözümü için çaba sarf etmek olduğu ve bu nedenle Avukatlık Kanunu'nda Barolara ve seçim sistemlerine yönelik değişiklik girişimlerini doğru bulmadığımızı ve bu girişimlerin durdurularak, geri çekilmesini talep etmiştik. Keza, avukatlarımızın ve barolarımızın ihtiyacı ve beklentisini karşılayacak, Avukatlık Kanunu hazırlanması aşamasında asıl muhatabın Barolar ve TBB olması gerektiğini de vurgulamıştık. Aradan geçen sürede çağrımızın dikkate alınmadığı, aksine sürecin devam ettiği görülmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu böyle bir dönemde, avukatlık yasasında düşünülen tüm çalışmalardan vazgeçilerek ileriki dönemlerde TBB ve barolarla birlikte bir hazırlık yapılması yönündeki talebimizi ve irademizi tekrarlıyoruz.'