Av yasağı 26 Ağustos'ta sona eriyor

            Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda kara avcılığı sezonu 26 Ağustos 2023 itibariyle başlıyor.

Av yasağı 26 Ağustos'ta sona eriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliğinden yapılan duyuru ile 26 Ağustos 2023 tarihi itibariyle kara avcılığının başlayacağını bu karara istianeden bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağı duyuruldu.

Karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatiller dahil olmak üzere av yapılabilecek. Avcıların , avlanma hakkını alabilmeleri için Doğa Koruma Milli Parklar şube müdürlükleri üzerinden avcılık belgelerini almaları gerekiyor.

Edirne’de av market işletmecisi Mustafa Semerci, “26 Ağustos 2023 itibariyle av sezonu açılacak. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Avcılarımız evrakları ve malzemelerini alarak hazırlıklarını yapmaya başladı. Avcılar stres atmak ve hobi amaçlı avcılığa yöneliyor. Avcılar hazırlıklarını tamamlarken fişek, gömlek, yelek, pantolon ve tüfeklerinin bakımlarını yaptırıyorlar.” Dedi.
            Kaçak avcılığa karşı uyarılarda bulunan Semerci, “Genelde bizim avcılarımız belgeli ve av kurallarına riayet ediyorlar. Ancak av sezonunda bizler yine de belgesiz avlanmaya karşı uyarılarda bulunmakta fayda var. Artık her şey resmi olarak ilerliyor. Bizlerden malzemeleri temin ederken bile evraklarını görmeden sisteme işlemeden bir şey alamıyorlar.” Dedi. Barış Karapaça