Atlı Hacı Adayları Edirne'ye Ulaştı
İspanya'dan yola çıkarak atlarıyla Mekke'ye giden müslüman gezginler, Edirne'ye geldi. Meriç Köprüsü üzerinden kent merkezine gelen atlı hacılar, Eski Cami'de Cuma namazını kıldıktan sonra Selimiye Camii'ni selamladı.
İspanya’nın Endülüs bölgesinden yola çıkan Müslümanlar, 500 yıl önce başlayan geleneği sürdürmek istiyorlar. Atla seyredip hac ibadetini yerine getirmeyi isteyen Abdallah Hernandez, Abdelkader Harkassi ve Tariq Rodriguez 4 ay önce yola çıktı.
İspanya’dan yola çıkan Endülüs Müslümanları, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan'ı geçerek Türkiye'ye ulaştı. Hacı adayları, kendi atlarını Hırvatistan'da bırakıp kiralık atlarla yollarına devam etti.
Edirne’nin tarihi simgelerinden olan Meriç Nehri üzerinden kent merkezine ilerleyen hacı adayları Saraçlar Caddesi’nde vatandaşları selamladı. Ardından Eski Cami’nde Cuma namazını kılıp Selimiye meydanında tur attı.
Prof. Dr. Abdallah Hernandez, 35 sene önce Allah’a söz verdiğini yolun uzun ve zorlu olduğunu aktardı. Hernandez, “Çok uzun bir yolculuk. Bazı sıkıntıları oluyor fakat allahın yardımı bizlerle beraberdir.” Dedi.
Hac yolculuğu yapan ekibin lideri Abdelkeder Harkassi, yola Allah için çıktıklarını ifade etti. Türkiye’ye yaklaşık bir hafta önce geldiklerini aktaran Harkassi, “Biz bir hafta önce Türkiye’ye geldik. Atlarımız bazı sıkıntılar nedeniyle Hırvatistan’da kaldı. Onların gelmesini bekliyoruz. Onlar geldikten sonra İstanbul, Bolu, Ankara, Adana ve Suriye istikametiyle yolumuza devam edeceğiz. Yolculuk Suriye’den sonra Ürdün, ardından Mekke ve Medine olarak devam edecek.” Dedi.
Atlı hacılar adayları Cuma namazının ardından valiliğe geçti.