Arıcılık kursunda hedef kaliteli ve güvenli bal
Havsa Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan arıcılık kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Havsa Halk Eğitim Merkezi, arıcılık kursu düzenleyerek güvenli bal üretimine ilgi duyan vatandaşlara yönelik eğitim fırsatları sunuyor. Kursa katılanlar, arıcılıkla ilgili temel bilgilerin yanı sıra uygulamalı derslerde de deneyim kazanıyor.
Havsa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan 84 saatlik arıcılık kursunda Veteriner Sağlık Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi Ali Güler tarafından kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitim veriyor.
Arıcı olmak isteyenlere eğitim kapısı olduğunu dile getiren Kurs Öğretmeni Veteriner Sağlık Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi Ali Güler, "Düzenlemiş olduğumuz bu kursumuza katılan bireylere, Arı bireyleri, arı ürünleri, polen propolis, arı sütü, kaliteli bal üretiminde flora, ilkbahar bakımı, sonbahar bakımı, kışlatma, arı ırkları, hastalık ve zararlılar, Dünyada ve Türkiye'de arıcılık, bal üretimi ve hasadı gibi konularda teorik bilgiler vermekteyiz” dedi.
Arıcılıkla uğraşan bireylerin herkesin bu bilgileri alması gerektiğini dile getiren Güler, “Yeni başlayanlar için bir kovan arıcılığını başlatmanın ve sürdürmenin hızlı ve kolay yolu, arıcılık için pratik, adım adım bir başlangıç eğitimidir. Burada doğru ekipmanı satın almaktan, arı tedarik etmekten ve kovanınızı bulmaktan sağlıklı bir koloniyi sürdürmeye ve bal toplamaya, ana arı yetiştiriciliğinden, Tıbbi aromatik içerikli balı nasıl elde edebileceğinize kadar kendi arı kovanınızı başlatmak için bilmeniz gereken her şey hakkında kursiyerlerimize anlatıp uygulamalı öğretiyoruz” dedi.
Kaliteli güvenli bal üretiminde kovan başında eğitim verdiklerini dile getiren Güler, “Kursumuzda arı hastalığının nedenleri ve etkilerini anlattık. Arı ürün kalitesini yükseltmek ve daha sakin bir kovanla yol almak için sahip olunması gereken en kaliteli ana arıyı üretmek için ya da bir arıcının mevsimsel görevleri öğretiyoruz. Arı ürünlerinin üretimi ve arı sağlığı konularında kovan başında uygulamalı eğitim verdik. Bu eğitimleri alan üreticiler sayesinde verim artışlı kaliteli ve güvenli balı alacağız” dedi.
Bakmadan Geçme





