ARAÇ SERVİSLERİNDE BAYRAM ÖNCESİ YOĞUNLUK

Ramazan Bayramı öncesi uzun yola çıkacak vatandaşlar araç servislerinde yoğunluk oluşturdu. Bakıma giren araçlar kapsamlı bir çalışmadan geçerek araç sahiplerine teslim ediliyor.

ARAÇ SERVİSLERİNDE BAYRAM ÖNCESİ YOĞUNLUK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı öncesi tatil için uzun yola çıkacak olan vatandaşlar araçlarının bakımları için servislerde yoğunluk oluşturdu. Bakıma giren araçla 32 farklı aşamadan geçerek araç sahiplerine teslim ediliyor.

Motorlu Araçlar Teknolojisinde Teknisyen olarak görev yapan Vahdet Alikaş, havaların ısınması nedeniyle araç lastiklerinin kontrol edilmesini gerektiğini belirtti.

Araç sahiplerinin kış lastiklerini değiştirip yaz lastiklerine geçtiği takdirde problem yaşamadan yola çıkabileceklerini ifade eden Teknisyen Alikaş, 'Malum havalar ısındı, eğer araç sahipleri yaz lastiklerine geçerse yolda herhangi bir problem yaşamazlar.' Dedi

Yolda kalmamanın ve can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu belirten Teknisyen Alikaş, fren balataları, fren sistemleri, fren hidroliklerini ve motorun soğutma sıvısının kontrol edilmesi gerektğini söyledi.

Uzun yola çıkacak olan vatandaşların konforlarının da önemli olduğunu söyleyen Teknisyen Alikaş, 'Yaz aylarının gelmesiyle havalar ısındı, vatandaşlar araçlarının klima gazlarını temizleyip bakımlarının serviste yapılması ve özellikle de gece yolculuk yapacak olan araç sürücülerinin far ampullerinin kontrol edilmesi gerekiyor.' Dedi.

Motorlu araçlar teknolojisi teknisyeni Vahdet Alikaş, vatandaşlara bayram öncesi araçlarının bakımlarını ve kontrollerini mutlaka aksatmadan yapmaları gerektiği çağrısında bulundu. Kumru Öngün-Emir Can Güllü