YUNANİSTAN TARAFINDAN TÜRKİYE'YE GERİ İTİLEN DÜZENSİZ GÖÇMENLER YAŞADIKLARI ZULMÜ ANLATTI

Yunanistan tarafından yasa dışı yollarla geri itilen 3 Fas uyruklu düzensiz göçmen yaşadıkları zulmü anlattı. İşkence görerek gasp edildiklerini aktaran düzensiz göçmenler, kendilerine insan gibi muamele edilmediğini kaydetti.

TAKİP ET

Avrupa'ya ulaşıp, iş bulup para kazanmak, ailesine para gönderebilmek için umut yolculuğuna çıkan düzensiz göçmenlere Yunan zulmü devam ediyor. Yunanistan kolluk kuvvetleri tüm dünyanın gözü önünde düzensiz göçmenlere karşı işkencesini sürdürüyor.

Düzensiz göçmenlere Yunanistan kolluk kuvvetleri tarafından çeşitli işkenceler uygulanıyor. Çırılçıplak soyulan göçmenler dövülüyor, eşyalarına el konuluyor. Edirne'de Meriç Nehri'inden insan haklarına aykırı bir şekilde geri itilen 3 Fas uyruklu düzensiz göçmen yaşadıkları dramı anlattı.

'Gasp ettiler, dövdüler'

Sınırda görev yapan Hudut Kartalları tarafından kurtarılan Fas uyruklu 3 düzensiz göçmenin Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından sağlık kontrollünden geçirilerek tedavileri yapıldı. 26 yaşındaki düzensiz göçmen Omar Halimi, Yunan görevliler tarafından dövüldüğünü ve gasp edildiğini aktardı. Telefonlarını ve paralarını aldıklarını belirten Halimi, işkence gördüklerini ifade etti.

'Tek hedefimiz Avrupa'ya gitmekti'

Tek hedeflerinin Avrupa'ya gitmek olduğunu söyleyen Halimi, Yunanistan'ı güzergah olarak kullanmak istediklerini fakat yakalandıklarını dile getirdi.

Yunan polisinin kendilerine tahta sopayla vurduğunu vurgulayan Halimi, 'Yunan polisine hiçbir şey yapmadık. Bize kötü davrandılar, dövdüler. Neden yaptıkları hakkında bir fikrimiz yok. Biz onlara hiçbir şey yapmadık. Oradan bizi Türkiye'ye geri gönderdiler. Türkiye'de bizi insan gibi karşıladılar. Hastaneye götürdüler, tedavi ettirdiler kıyafetlerimizi verdiler.' Şeklinde konuştu.

'Türkler bize sahip çıktı, hastaneye götürerek tedavi ettirdi'

Yunanistan'ın kendilerini geri ittiğini ve Türkiye'nin sayesinde kurtulduklarını ifade eden Fas uyruklu düzensiz göçmen Mehdi Abboubi, Türk görevlilerin kendilerine çok iyi davranarak yardım ettiğini aktardı. Geri itildikten sonra Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığının altını çizen Abboubi, 'Bizi hastaneye götürerek tedavi ettirdiler. Yemek ve kıyafet ihtiyaçlarımızı giderdiler. Allah onlardan razı olsun. Bizlere yeniden insan olduğumuzu hatırlattılar.' Dedi.

'Sanki hayvanmışız gibi muamele ettiler'

Fas uyruklu düzensiz göçmen Abedelkarim Roumane, 'Yunan polisi bizi yere yatırarak sert şekilde vurmaya başladı. Aldığım darbelerden ötürü sol ayağımı kaldırmakta zorlanıyorum. Sanki hayvanmışız gibi muamele ettiler bize. Bizi Türkiye tarafına nehir üzerinden geri ittiler. Hastaneye götürüldük, röntgen çektirdiler, tedavimiz yapıldı. Türk askerlerine, polislere çok teşekkür ediyoruz. Bize çok iyi davrandılar.' Diye konuştu. Barış Karapaça