Yıldırımda belediye çukuru tehlike saçıyor

Edirne'nin Yıldırım Mahallesi'nde belediyenin altyapı çalışması için kaldırımları kırarak oluşturduğu çukuru kapatmaması kazaya davetiye çıkarıyor. Mahalle sakinlerinden emekli Kemal Kılıç, çukurun 1 aydır kapatılmadığını belirterek, 'Mağduruz, çocuklar ve torunlarımız da burada taşlara takılıp düşüyor. Torunum düştü, elinden ve dizinden yaralandı. Buranın bir an önce onarılmasını istiyoruz. Bu nasıl belediyecilik bu nasıl iş' dedi.

TAKİP ET

Edirne'nin Yıldırım Hazısaraf Mahallesi, Yıldırım Caddesi'nde belediyenin altyapı çalışmaları için kaldırılmaları kırarak açtığı çukur, araç ve yaya trafiği için tehlike saçıyor. Yaklaşık 10 metre uzunluğunda cadde boyunca kırılan kaldırımlar, vatandaşın yürümesi engellediği gibi düşüp yaralanmalarına da neden oluyor. Yapılan kazının 1 ay önce bir kanalizasyon tıkanıklığı için yapıldığını ve ardından alanın bu şekilde kaldığını belirten mahalle sakinleri, belediye çalışanlarına ve yetkililere isyan ediyor.

‘BİRÇOK KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR'

Yıldırım Caddesinde oturduğu evin kazılarak 1 aydır kazaya davetiye çıkaracak şekilde atıl durumda bırakıldığını belirten Kemal Kılıç, “Edirne Belediyesi ekipleri bundan 1 ay önce evimizin önünde kanalizasyon tıkanıklığı için kazı yaptı. Daha sonra kanal arızasını yaptılar. Ancak bu alanı bu şekilde kazılı şekilde bırakıp gittiler. Belediyeye söylememize rağmen bu alanı yapmadılar. Gelen giden olmadı. Burası Birçok kazaya davetiye çıkarıyor. Yol bozuk kaldırım yok. Yaklaşık 10 metrelik alanda kaldırım kazıldı. Geceleri birçok insanın ayağı takılıp düşüyor. Bu arıza onarılmazsa arabalar bile kaza yapabilir” diye konuştu.

‘BU NASIL BELEDİYECİLİK'

Belediye ekiplerinin kazı yaptıktan sonra torunlarının kaldırım taşlarına takılarak düşmesi sonucu el ve ayaklarından yaralandığını anlatan Kılıç, “Aldığımız dubaları buraya koymasak kaza meydana gelir. Mağduruz, çocuklar ve torunlarımız da burada taşlara takılıp düşüyor. Torunum düştü, elinden ve dizinden yaralandı. Buranın bir an önce onarılmasını istiyoruz. Bu nasıl belediyecilik bu nasıl iş. Ne gelen var ne giden. Belediyecilik sadece yeni yerleşim bölgesine mi?. Biz insan değil miyiz? Gelsinler, görsünler. Bırakın belediyenin yeni kaldırım yapmasını olan kaldırımları, yolları bile bozuyor.” dedi. Diğer mahalle sakinleri de belediyenin kazıp bıraktığı kaldırımları onarıp, oluşan çukuru kapatmamasından şikayetçi olduklarını ifade ettiler. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ