Yılbaşı öncesi fiyat etiketi denetimi yapıldı

Edirne'de yeni yıla sayılı günler kala Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri yılbaşı öncesi fiyat etiketi denetimi yaptı.

TAKİP ET

Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ve diğer kurumların katılımıyla kentte yılbaşı öncesi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren işletmelerde denetim yaptı.

Yeni yıla sayılı günler kala bazı kurumlar kendi mevzuatları çerçevesinde denetim gerçekleştirdi. Edirne'de Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Edirne Gelir İdaresi Başkanlığı, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Ürün Güvenliği Müdürlüğü, Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Bulgar turistlerin alışveriş yaptığı noktalarda denetim yaptı.

Ekipler, temizlik ve gıda ürünlerinin satışa sunulduğu iş yerlerinde denetim gerçekleştirdi. Raf ve kasa fiyatlarını karşılaştıran ekipler, faturaları inceleyerek gramaj kontrolü yaptı.

Bostan Pazarı ve çevresi, Uzunkaldırım Caddesi ile sokaklarda satılan temel gıda ve temizlik ürünlerine yönelik denetimler yapıldı.

Tüm kurumların kendi mevzuatları çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu denetimlerde; fiyat etiketi, ürün güvenliği, hijyen, vergi mevzuat bakımından belge düzeni ile gıda üretim izni hususları incelenerek aykırılık tespit edilenler hakkında idari para cezası uygulanması için işlem yapıldı.

Son 4 günde Edirne'de, 98 işyerinde gerçekleştirilen denetimlerde, 560 ürün incelenerek 230 aykırılığa rastlandı. Aykırılıklarla ilgili olarak idari işlem yapıldı.

Ekipler, yılbaşında da şehrin muhtelif cadde ve sokaklarında denetimlerin süreceğini belirtti.

Denetimlerin her zaman gerekli olduğunu söyleyen İşletme sorumlusu İnan Günay, denetimden memnun olduklarını dile getirdi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN