Yerlikaya: 'Ruhsatsız silahları bir bir yakalayacağız'

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın da dahil olduğu 81 ilde 'Mercek-24' operasyonları düzenlendi. Operasyonda 975 ruhsatsız silah ele geçirildi.

TAKİP ET

Silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik operasyonlar sürüyor. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın da dahil olduğu 81 ilde düzenlenen 'Mercek-24' operasyonlarında bin 975 silah ele geçirildi. 975 ruhsatsız tabanca, 410 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 33 uzun namlulu tüfek ve 558 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim edeceklerini ifade eden, Yerlikaya, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Sizlerin dua ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde, aralarında Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın da bulunduğu 81 ilde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik 'Mercek-24' operasyonları düzenlendi. Operasyonlar sonucunda toplamda bin 975 silah ele geçirildi. Bu silahlar arasında 975 ruhsatsız tabanca, 410 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 33 uzun namlulu tüfek ve 558 ruhsatsız av tüfeği bulunuyor. Ayrıca, operasyonlarda toplamda bin 878 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN