YENİ YIL İÇİN KARAVANI KAFEYE DÖNÜŞTÜRDÜLER

Edirne'de Tarihi dokusu ile yerli yabancı birçok turist ağırlayan Karaağaç mahallesi yeni yıla hazırlanıyor. Karaağaç mahallesinde kafe işletmecisi Burcu Akan, eski karavanını kafeye dönüştürerek yeni yıl süsleri ile müşterilerine hizmet vermek için restore etti. Çevre illerden fotoğraf çekilmek için ilgi gören karavan kafe özel tasarım kurabiyeler, baston şekerler, pastalar ve tarihi lezzetler müşterilerini bekliyor.

TAKİP ET

'Gelenler gerçekten çok mutlu oluyorlar'
Yerli yabancı bir çok turistin dikkatini çeken ve çevre illerden fotoğraf çekilmek için gelindiğini söyleyen karavan kafe işletmecisi Burcu Akan; 'Biz karavanımızı pandeminden önce hazırlamıştık ama pandemi çıktığı için onu kaldırdık. Yeni yılda da herkes çok mutsuz herkesin motivasyona ihtiyacı var diye düşündük böyle bir şey yaptık. Gelenler gerçekten çok mutlu oluyorlar hatta taksiye binip gelenlerde oluyor gerçekten bu Edirne'de mi diye soranlar oluyor amacına da ulaştı' dedi.
Tarihi Karaağaç kurabiyesi ve birçok özel tasarım ürünler ve yeni yıl şekerlemeleri ile özellikle çocukların ilgisini çektiklerini söyleyen Akan, 'Baston şekerler falan satıyoruz çocuklar çok beğeniyor mutlu oluyor yani bütün herkes motive oluyor. Bizim amacımız buydu zaten. Karaağacın temposu yüksek çok vaktimizi aldı ama deydi diye düşünüyorum.' İfadelerine yer verdi.
'Karaağaç kültüründen kopmak istemiyoruz'
Karavan kafenin asıl amacının müşterileri mutlu etmek olduğunu aktaran işletmeci Burcu Akan, ' Müşterileri mutlu görmek yetiyor bize zaten asıl amacımız bu. Biz genel olarak Karaağaç kültüründen kopmak istemiyoruz. Mesela Karaağaç kurabiyesi adı altında bir ürünümüz var bize soruyorlar hani 'Neden Karaağaç kurabiyesi?' onu buradaki yaşlılardan öğrendik eskiden yapıyorlarmış, içine bir sürü kuruyemiş falan koyularmış. Hem gıda olarak hem de görsel olarak kültür olarak burada olmamızın amacı, Karaağacı tercih etmemizin bu yüzden. Bundan da pek kopmak istemiyoruz açıkçası.' dedi.