YAMAN, MUHTARLAR DERNEĞİ'NE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman Edirne Köy ve Merkez Muhtarları Derneği Başkanlığına adaylığını açıkladı.

TAKİP ET

Edirne Köy ve Merkez Muhtarları Derneği 21 Eylül'de kongre düzenleyecek. Mevcut Başkan İrfan Tasmalı'nın da aday olacağı öğrenilen kongre öncesi Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman da adaylığını açıkladı.

2019 yılından bu yana Sabuni Mahallesi'nin muhtarlığını yürüttüğünü aktaran Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, 'Bu değerli göreve gelmemle birlikte mahallede göz ardı edilen eksik olan işleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Ben ve arkadaşlarım bu onurlu göreve geldikten sonra mahalle halkıyla kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir arada ve kol kola olarak her şeyin üstesinden gelmeye devam ettik. Mahallemizde kazandığımız tecrübe ile bu kez tüm muhtarlarımız için ne yapabiliriz, nasıl faydalı olabiliriz ve birlikte neleri başarabilirizi düşünmeye başladık. Bu nedenle 21 Eylül 2021 tarihinde yapılacak Edirne Köy ve Merkez Muhtarları Derneği'ne başkan adayı olduğumu açıklamak isterim.' Şeklinde konuştu.

'Tüm muhtarlarımızla etkin güçlü bağlar kurmayı ve sorunların üstesinden gelmeyi hedefliyoruz'

Hedeflerinin muhtarların daha güçlü olması ve birlikte hareket etmesi olduğunu söyleyen Muhtar Yaman, 'Tüm muhtarlarımızla, kurumlarımızla etkin güçlü bağlar kurmayı ve sorunların üstesinden gelmeyi hedefliyoruz. Muhtarlarımızın haklarını sonuna kadar koruyacak ve yönetim olarak sürekli yanlarında olacağız. Yapılan faaliyetleri muhtarlarla toplantı yaparak muhtarlarımızla paylaşacak, şeffaf bir yönetim anlayışı oturtarak bizlere olan güvene layık olmaya çalışacağız. Her bir muhtarımızın en küçük sıkıntısında yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu olarak birlikte hareket edecek ve destek olacağız. Muhtarlarımızın yaşaması muhtemel sıkıntılarda kendilerine yol göstermek yardımcı olabilmek adına derneğimizin hukukçusu olacak ve tüm muhtarlara diledikleri konuda yardımcı olacaklar. Köy ve mahalle muhtarlarımızın bir aile olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu büyük ailenin bağlarını daha güçlü kılabilmek sosyal anlamda birliktelik oluşturabilmek için dernek lokali yapılabilmesi için girişimlerde bulunacağız. Dini bayramlarda bayramlaşma olacağı gibi milli bayramlarda da yönetim ve üyelerimizle atanın huzurunda olacağız. Edirnemiz için çok çalışmaya geliyoruz. Bu konuda herkesin desteğine ihtiyacımız var.' İfadelerini kullandı.

'Mevcut başkan üye listesini bize vermedi'

Mevcut başkandan üye listesini talep ettiklerini belirten Yaman, 'Talepte bulunmamıza rağmen kendilerinden temin edemedik. Bu konuda üzüntümüzü dile getiriyoruz. Bize yapılması gereken listenin verilmesiydi. 2 defa gittiğimiz halde bu konuda kendisinden destek göremedik.' Dedi.

Umut Poyraz