Uzunal, 'Halka hizmet için değil eziyet için gelmişler'

Edirne'de uzun yıllardır antrenörlük yapan Abdullah Uzunal, Atlı İş Merkezinin zemin katında bulunan spor salonunun foseptik atık altında kaldığını ve belediyeye haber vermelerine rağmen geri dönüş sağlanmadığını belirtti.

TAKİP ET

Antrenör Abdullah Uzunal, belediyeden bulamadığı çözümü kendi çabalarıyla halletmeye çalıştığını ama son durumun çözüm bulunamaz halde olduğunu söyledi.

Spor salonunun foseptik atık altında kaldığını söyleyen antrenör Abdullah Uzunal, “ yıllardır Edirne'deyim ve antrenörlük yapıyorum. Bu salon benim kendi yerim ve çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Çözüm yok ve hiç alaka olmadığı gibi çok kötü bir hizmetçilik var. Sorun için arıyoruz ama telefonlarımıza dönmüyorlar.” Dedi.

“HALKA HİZMET İÇİN DEĞİL EZİYET İÇİN GELMİŞLER”

Sorunu sürekli yaşadıklarını ama çözüm bulamadıklarını aktaran Uzunal, “ kendimiz halletmeye çalıştık ama iş son derece ciddi bir hal aldı. Biz arayarak sorunu dile getiriyoruz. Rögarlar geri tepiyor, bu pislikler temizlenmiyor. Ara kanalizasyon yolları temizlenmiyor, umurlarında değil. Bizi ilgilendiren durum yok. Sanki halka hizmet için değil eziyet için gelmişler.” Şeklinde konuştu.

Edirne'deki vatandaşlara hizmet edecek kişilerin umurunda olmadıklarını dile getiren Uzunal, “Edirne belediyeciliğinin hizmet şekli bu. İnsanların umurunda değiliz. Orda özellikle Edirne'deki insanlara hizmet edecek insanların umurunda değiliz. Sabahtan beri arıyoruz, yok işte randevu oluşturuyoruz falan, sabahtan beri ya. Nerdeyse mahallenin bütün pis suyu buraya toplandı. Adamların umurunda değil merak edip gelmiyorlar.” Dedi.

Uzunal, tüm eşyalarının perişan olduğunu ve salonunun lağım koktuğunu belirtti.

İş yerinin perişan hale döndüğünü söyleyen Uzunal, “eskiden de böyleydi, yıllardan beri bunlardan çekmediğimiz kalmadı. Bir kurtulamadık ve bizimde çilemiz bitmedi. Edirne Belediyeciliği buradan belli oluyor. Hiç kimseyi de tınlamıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Perişanlığın uzun süredir devam ettiğinin altını çizen Uzunal, belediyenin kanalizasyon döşemeye kalkığını ve mahkemelik olduklarını belirterek hizmetin gelmediğini aktardı.

“HİZMET YOK”

Sorunlara yönelik hiçbir sonuç alamadıklarını dile getiren Uzunal, “ne vidanjör ne de herhangi bir şey gönderdikleri yok. Bizi burada bu şekilde sorunla baş başa bırakıyorlar. Sen ne yaparsan yap diyorlar.” Dedi.

İş yerinin tamamlanması için 3 aydır temizlik yaptıklarını aktaran Uzunal, “ burayı düzenli hale getirebilmek için 3 aydır temizlik yapıyoruz. Bütün emeğimiz bütün malzemelerimiz perişan oldu. Olan emeklerimize oldu. Durumu anlattık rögarların temizlenmesini istedik ama hiç kimsenin umurunda olmadı. 3 buçuk aylık emeğimiz toz oldu. Aldığımız malzemeler pisliğin içine gömüldü. Salonu açmayı düşünüyorduk ama düşünmemizle kaldık. Burası gençlere hizmet veren bir yer kulüp olarak işleteceğimiz yer planlarımızla beraber altüst oldu.

Uzunal, yapacak bir şeyin olmadığını ve belediye sayesinde perişan durumda olduklarını belirtti.

Zararın kim tarafından karşılanacağını bilmediklerini söyleyen Uzunal, “bu durumu mahkemeye taşıyacağız. Çünkü defalarca aradık biz muhatap bulamadık, belki kanun yoluyla hakkımızı ararsak muhatap buluruz. Ama bir an önce, bu insanlardan bu memleketin kurtulması lazım yani. Bunlar hizmet için gelmemişler” dedi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN