Ünlülerin makyözü Edirne'de

İstanbul'da yıllardır mega star Tarkan, süper star Ajda Pekkan, Türk Sinemasının sultanı Türkan Şoray gibi birçok ünlü sanatçıya profesyonel olarak hizmet veren Edirneli makyaj sanatçısı Elif Keskin Kayran, Edirne'ye taşındı. Memleket hasretine dayanamayan Kayran, artık Edirneli kadınlara hizmet vermek istiyor.

TAKİP ET

Mega star Tarkan, süper star Ajda Pekkan, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray ve yüzlerce ünlüye yıllardır profesyonel makyaj hizmeti veren Edirneli Elif Keskin Kayran, ailesiyle birlikte Edirne'ye taşındı. Yıllar önce 11 yaşındayken ablasının okulu nedeniyle Edirne'den İstanbul'a ailesiyle taşınan Kayran, 1994 yılından sonra aldığı estetisyenlik eğitiminden sonra televizyon kanallarında kadrolu olarak çalışarak birçok şöhret isme makyaj yapma fırsatı buldu. ATV'de 5 yıl kadrolu profesyonel makyaj sanatçısı olarak çalışan Kayran, yaşamının bu bölümünü 'Okul gibi oldu' diye tanımlıyor.

Edirne'nin İstasyon Mahallesi'ndeki evinin kapılarını gazetemize açan Kayran, İstanbul'daki çalışma yaşamını anlattı. Aralıksız 10 yıl dizilerde çalışarak sanatçıların makyajlarını yapan Kayran, 'Klipler, reklam filmleri, sinema, belgesel fotoğraf katalog çekimleri, düğün, nişan kına makyajları en keyif aldığım işlerden. Dergi çekimlerinde, aksiyon sinema filmlerinde dizilerde yaptığım plastik ve efektif makyajlarda bizim işimizin en eğlenceli kısmıdır. Bugüne kadar İstanbul'da yaşadım. Çünkü bizim film ve çekim işleri genellikle İstanbul'da olur. Ama artık daha sakin bir hayatı tercih ederek doğduğum şehir Edirne'me geldim ve makyaj sanatçılığını artık burada sürdürmeye karar verdim. Yani artık 25 yıllık profesyonel makyaj tecrübelerimi siz Edirneli hemşerilerimle gelin, nişan, kına mezuniyet gibi günlerinizde severek bir araya gelerek paylaşmak isterim. En özel gününüzde kendinizi kraliçe gibi hissetmek isterseniz bana ulaşmanız yeterli. Sosyal medyada hesaplarım mevcut' diyerek Edirneli kadınlara hizmet etmek istediğini söyledi.

Sanatçılarla anı dolu

Bir ayağının zaman zaman yine İstanbul'da olduğunu ifade eden Kayran, 'Anlaştığım sanatçılar var hala bir taraftan onlara hizmet vermeye devam edeceğim. Bugüne kadar çalışmadığım ünlü sanatçı kalmadı' dedi. Sanatçılarla olan anılarını da paylaşan Kayran, 'Zerrin Özer bir gün Esra Ceyhan'ın programına katılacaktı. O dönemlerde takma kirpik takmak çok moda değildi. O gün Zerrin Özer'e çantamda bulunan takma kirpikten taktım. Çok mutlu oldu ve sevdi. Program çıkışında kirpikleri geriye vermek istediğinde, '˜Onlar artık sizin' dedim ve çok duygulandı. Bana '˜Artık bütün gece bu kirpikleri Elif diye diye severim' dedi. Çok duygulu ve iyi bir insandır. Bir keresinde de Ahmet Kaya, bir arkadaşımızın hayatını kurtarmıştı. O anı da hiç unutamam. Savaş Ay program yaparken; bir gün Darülacezede kalan çocuklar için yardım programı yapıldı. Burada kalan çocukların bize '˜anne' veya '˜baba' diye seslenmesini hiç unutamam. Programda herkes çok gözyaşı döktü' diyerek anılarını dile getirdi.

Kadınlara makyaj tüyoları

Makyaj işinin en önemli konuların başında kişiye özel makyaj geldiğini anlatan Kaynak, Edirneli kadınlara makyaj konusunda tüyolar verdi. Kayran, 'Makyaj kişiye özel olmalıdır. Piyasada yapılan makyajı herkese aynı tarzda yapmak çok yanlıştır. Kişinin tenine yüzüne, gözüne uygun makyaj hatta giydiği kıyafetin renginden tarzına kadar uygun olan makyajı yapmaktır esas olan. Profesyonel ve kaliteli yani çakma olmayan malzeme de kullanmak çok önemlidir. Maalesef yine son zamanlarda internetin de etkisiyle piyasada çok kalitesiz ve asla profesyonel olmayan marka denilen ancak çakma olan çok ürün insanları kandırarak satılmakta. Ancak bizim gibi işin ustaları bu ayrımı yapabilmekte. Tabi ki bu ürünlerle yapılan makyajın kötülüğü, çıkacak sonucun fenalığı tartışılamaz. Siz siz olun bu kalitesiz malzemeleri satın almayın. Ucuz malzeme asla o markalara ait olamaz. Gerçekten usta olan kişi bu çamur gibi malzemeleri asla sizin yüzünüzde kullanmayacaktır. Zaten kullanan varsa da, makyaj bittikten bir iki saat içinde kendini belli edecektir. Parça parça fondöten uçup gider ve dağılan göz farı ve rujlar gibi. Sıcak havalarda bu malzemeyle yapılan makyaj akacak ve özel gününüzde rezil olmanıza neden olacaktır. O nedenle dikkatli olun. Her şeyde olduğu gibi işi ustasına bırakın, 2-3 aylık eğitimle size makyaj yapmaya kalkacak insan asla 25 yıllık ustaların önüne geçemez. Varın gerisine sizler karar verin' diye konuştu.