ÜNİVERSİTELİLERİ SEVİNDİREN HABER GELDİ

Üniversite öğrencileri için burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı. Turkiye.gov.tr üzerinden yapılacak başvurular 17 Kasım'a kadar devam edecek.

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'ndan üniversiteleri sevindirecek haber geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile üniversite öğrencileri için burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladığı duyuran Bakan Kasapoğlu, 17 Kasım Perşembe gününe kadar başvuruların yapılabileceğini ifade etti.

Milyonlarca öğrencinin burs ve kredi imkanından faydalanmak için beklediği başvuru dönemi için geri sayım sona erdi. 2022-2023 eğitim öğretim yılında bursların geri ödemesiz, kredilerin ise geri ödemeli olacağı süreçte detaylar belli oldu.

Kimler başvurabilecek?

Yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ve halen yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ile yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları e-devlet üzerinden burs ve kredi başvurusu yapabilecek.

Öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığı Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları için e-Devlet'te yer alan arama bölümüne '˜Kredi/Burs' başvuru bölümüne ulaşabilecek. Başvuruların Yükseköğretim Bilgi Sistemi'ne (YÖKSİS) kayıtlı öğrenim bilgilerine göre olacağı için öğrencilerin YÖKSİS'teki öğrenim bilgilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde güncellemesi gerekiyor.

Başvuru sırasında yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

E-devlet üzerinden yapılacak başvurular 17 Kasım Perşembe günü saat 23:59'a kadar sürecek. Barış Karapaça