Uluslararası 6. AGBIOL Konferansı

Trakya Üniversitesinde Uluslararası 6. Uluslararası Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri (AGBIOL) Konferansı başladı.

TAKİP ET

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansta, Edirne'nin bölgedeki tarımın merkezi olduğunu ve 19. yüzyıldan bu yana yabancı birçok yaşam bilimci ve botanikçinin ilgisini çektiğini ifade etti.

Türk botanikçiler ve yaşam bilimciler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda çok sayıda bitki örneği toplandığını ifade eden Hatipler, "Yapılan araştırmalar sonucunda yeni türlerin de keşfedildiği Edirne ve Trakya'da, 300'den fazla endemik türün olduğu ve bunların arasından 50 kadar türün ise dünyadaki en zengin popülasyonuna Edirne'nin ev sahipliği yaptığı ortaya çıkmıştır." dedi.

Organizasyon Komitesi Başkanı ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya ise konferansı düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek daha geniş katılımlı konferanslar düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Dünyanın 55 farklı ülkesinden 2000'e yakın yazarın katkı verdiği ve 800'ün üzerinde bildiriyle katılımın sağlandığı Uluslararası 6. AGBIOL Konferansı yüz yüze ve çevrim içi olarak düzenleniyor.

Üç gün sürecek olan konferansta tarım, mühendislik ve yaşam bilimleri alanında önde gelen bilim insanlarının sözlü ve e-poster sunumları yer alacak. AA

ANADOLU AJANSI