Ulusal uyanış başlamıştır

ADD Edirne Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81'inci yıldönümünde '˜Atatürk Ölmedi' adlı program düzenledi. Programda konuşma yapan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye'nin son dönemlerinde olumlu gelişmeler yaşandığını ve Atatürk'ün fikirlerini herkesin kabullenmeye başladığını söylerken ADD Edirne Yönetim Kurulu üyesi Gökay Bilgin ise ulusal uyanışın başladığını ifade etti. Programda, Atatürk ile ilgili video gösterimi ve müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

TAKİP ET

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81'inci yıldönümünde '˜Atatürk Ölmedi' adlı program düzenledi. ADD Edirne Şubesi toplantı salonunda düzenlenen programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Şube Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Edirne Şube Başkanı Mine Hepgüllü ve dernek üyeleri katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Özcan, tüm katılımcılara teşekkür ederken; '10 Kasım ölümsüzlüğün başladığı gündür. Emperyalistler ve işbirlikçileri, Atatürk'ün öldüğünü ve bunun da bir fırsat olduğunu sansalar da aslında biz, Atatürk'ün düşüncelerini, ilkelerini, devrimlerini ilelebet yaşatacağız. Atatürk demek, Kuva-yi Milliye ruhudur, birlik ve beraberliktir, dayanışmadır. Bugün de onu gösteriyor' ifadelerine yer verdi.

Özcan'ın konuşmasının ardından programda bir konuşma da Milletvekili Gaytancıoğlu konuşma yaptı. Gaytancıoğlu, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük bir devrimci olduğunu belirtirken; 'Ne kadar haklı olduğunu uzun yıllar sonra hâlâ anlayabiliyoruz. Şu anda nelerle mücadele ettiğimizi, nasıl bir dış politika izlendiğini, Türkiye'nin konumunun ne olduğunu anlatmamıza gerek yok. Ülkemize gelen, önceden misafir kabul ettiğimiz, ancak ekonomik sıkıntıları beraber yaşadığımız bir toplum aramızdadır. Harcanan 40 milyar dolar var. Keşke 40 milyar doları emeklimize, çiftçimize harcayabilsek. Toplumda 26 milyon kişi açlık sınırının altında yaşıyor. 11 milyon emeklinin 10 milyonu açlık sınırının altında bir gelire sahiptir. Ama ülkemizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, böyle bir Türkiye hayal etmemişti. Çağdaş uygarlık düzeyine erişebilecek, hatta onu geçebilecek bir toplum düşünmüştü. O yüzden devrimler yaptı ve bize de bir emanet bıraktı. Atatürkçü düşünce yaşıyor, yaşayacak. Belki bir karabasan yaşıyoruz ama bunun da geçeceğini görüyoruz. Son dönemde yaşanan olumlu gelişmeler oldu. Atatürk'ün fikirlerini artık herkes kabullenmeye başladı. Son yaşadığımız Cumhuriyet Bayramı bunun göstergesidir. Artık gidebilecek bir yer kalmadığını da görüyorlar. Artık herkes çareyi Atatürk'e sığınmakta görüyor. Ama bizlerin zaten Atatürk'e sığınmamıza gerek yok, O'nunla beraber yaşıyoruz ve ölmedi diyoruz' dedi.

'Ulusal uyanış umut vericidir'

Gaytancıoğlu'nun konuşmasının ardından ADD Edirne Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Bilgin, günün anlam ve önemi ile ilgili basın açıklamasını yaptı. Bilgin, açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 81'inci yıldönümünde anarken; 'Atatürk; dünyada emperyalizmi yenilgiye uğratan, sömürgecilerin yayılmacı projelerini tarihin çöplüğüne atan, tüm mazlum uluslara ilham ve güç kaynağı olan gerçek anlamda evrensel bir önderdir. Milli mücadelemizin 100'üncü yılı da Atatürk'ü anmak, aynı zamanda O'nu anlamak ve anlatmak sorumluluğunu da her yurttaşımıza yüklemektedir. Atatürk'ü anlamak, coğrafyamız ve ulus devletimizin üzerinde oynanan oyunların farkında olmak demektir. 100 yıl önce milli mücadeleyi başlattığı nokta ile 100 yıl sonra içinde bulunduğumuz durum aslında farklı değildir. Atatürk, milli mücadele ile TBMM'yi açmış, çalıştırmış, egemenliği saraydan alarak öz sahibine, millete vermiştir. 100 yıl sonra bugün çok partili siyasi yaşam, parlamenter sistem, demokrasi çökertilmiştir. Gazi Meclis, etkisiz ve itibarsız hale getirilmiştir. Millilik sözde kalmış; milli eğitim, milli ordu ve milli savunma, milli ekonomi, milli tarım, milli kaynaklar, doğal güzelliklerimiz, yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz göz göre göre yok edilmiştir. Türk milleti, Atatürk ile kazandıklarını, devrim karşıtı siyasi zihniyet eliyle kaybetmektedir. Milletimizin her bir ferdi kayıpların farkındadır. Milli mücadelemizin 100'üncü ve ulu önderin bedenen aramızdan ayrılışının 81'inci yıldönümünde ulusal bir uyanış başlamıştır. Bu uyanış, milletimizin geleceği açısından umut vericidir' sözlerine yer verdi.

Müzik dinletisi ile sona erdi

Bilgin'in konuşmasının ardından programda ADD Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Akdağ da Atatürk'ten Son Mektup adlı şiiri okudu. Program, video gösterimi ve müzik dinletisi ile sona erdi.