Ulus Pazarı Edirnelilere kaldı

Edirne'de her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'nda turistlerin olmayışı dikkat çekti. Her hafta yabancı turistlerin akın ettiği Ulus Pazarı bu hafta yerli vatandaşlara kaldı.

TAKİP ET

Her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'nda turistlerin olmayışı dikkat çekti. Özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Ulus Pazarı bu hafta yerli vatandaşlara kaldı. Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte özellikle Bulgar turistlerin akın ettiği Pazar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaşanan gurbetçi yoğunluğu sebebiyle yerli halka kaldı.

Edirneliler sabahın erken saatlerinden itibaren Ulus Pazarı'nın yolunu tuttu. Vatandaşlar pazardaki sakinliği fırsat bilip tezgâhları tek tek dolaştı. Pazar esnafı umduğu satışı yapamamanın hüznünü yaşadı.

Birçok ihtiyacını Edirne'den karşılayan turistler gurbetçi sezonu nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'nda oluşan kuyrukta beklememek için kente gelmedi. Geçtiğimiz haftalarda adım atacak yerin olmadığı Ulus Pazarı'nda esnaf istediği satışları yapamadı. Özellikle Bulgar turistlerin alışverişlerini yapmak için tercih ettiği kentte sıcak hava da ziyaretleri olumsuz etkiledi.