ULUS PAZARI AYLAR SONRA AÇILDI

Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında yaklaşık 6 aydır kapalı olan Ulus Pazarı tedbirlerle kapılarını yeniden müşterilerine açtı. Aylardır tezgâh açamayan esnaflar gece saatlerinden itibaren kente gelerek hazırlıklarını yaptı. Salgın sürecinde en başta '˜önce tedbir, önce sağlık' mottosuyla hareket ettiklerini belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu, tedbirler kapsamında pazarın kapılarını yeniden açtıklarını aktardı.

TAKİP ET

Edirne Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla salgın tedbirleri kapsamında Aralık ayında kapatılan pazar, kontrollü normalleşme sürecinde ikinci adımların atılmasıyla birlikte kapılarını yeniden açtı. Edirne'de her hafta Cuma günleri kurulan yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktalarından olan sosyete pazarı olarak da anılan '˜Ulus Pazarı' uzun bir aranın ardından müşterilerine kavuştu. Yaklaşık 330 esnafın yer aldığı pazarda gün boyu tedbirlere uyum anonsları yapılıyor. Girişte dezenfektan makinalarının bulunduğu pazarda görevliler müşterileri maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyum konusunda uyarıda bulunuyor.

'˜Önce tedbir, önce sağlık'

Salgın sürecinde Türkiye'nin ve Edirne'nin sıkıntılı dönemlerden geçtiğini söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu, salgın sürecinde en başta '˜önce tedbir, önce sağlık' vurgusu yaptıklarını hatırlattı.

'Vaka sayılarının azalması salgının bittiği anlamına gelmiyor'

Ulus Pazarı'nın bölgenin en büyük tekstil pazarı olduğunu ifade eden UPEK Başkanı Reisoğlu; 'Pazarımız, Cuma günleri için bölgede ciddi bir alışveriş merkezi boyutunda. Salgın sürecinde en başta dediğimiz gibi 'önce tedbir' dedik. Vaka sayılarının azalması salgının bittiği anlamına gelmiyor. Vatandaşlarımız tedbiri elden bırakmadan hijyen, mesafe ve maske kurallarına uyarak bu salgın tamamen ortadan kalkana kadar dikkat etmesi gerekiyor. Pazarımızda gün boyu kurallara uyum anonsu da yapılıyor. Pazarımız 6 aylık bir süreden sonra açıldı, vatandaşlarımız alışverişlerini yapıyor. Esnaflarımız da aylar sonra yeniden tezgâh açmanın mutluluğunu yaşıyor' ifadelerine yer verdi.

'Gerekli düzenlemeleri ve önlemleri aldık'

Uzun bir aradan sonra Ulus Pazarı'nın tedbirlerle kapılarını yeniden açtığını ifade eden Edirne Belediyesi Zabıta İl Müdürü Mustafa Zogo, vaka sayılarındaki azalmanın ardından yavaş yavaş kontrollü normalleşmenin adımlarının atılmasının umut verici olduğunu ama tedbiri elden bırakmamak gerektiğini söyledi.

Ulus Pazarı'nın kapılarını yeniden açmasıyla birlikte gerekli düzenlemeleri ve önlemleri aldıklarını belirten Zogo; 'Yer düzenlemeleri, hijyen konusunda gerekli arkadaşlarımıza talimatlarımızı verdik. Zabıta arkadaşlar Pazar yerinde önlemi almış durumda. Kontrollerini yapmaktadırlar. Vatandaşlarımız yine maske, mesafe ve hijyen konularına riayet etmeye devam etsin. Şuan aksayan bir durum söz konusu değil. Hayırlısı olsun' şeklinde açıklamada bulundu.

'Aylar sonra tezgâh açmanın mutluluğunu yaşadık'

Aylar sonra yeniden tezgâh açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten pazar esnaflarından Salih Mızrak, 'pazarımızın yeniden açılmasına çok sevindik. İnşallah bu hastalıktan tamamen kurtuluruz. Esnaf olarak zor günler geçirdik, bundan sonra iyi olacağına inanıyoruz. Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelenler bu hafta çok yok. Önümüzdeki haftalarda bunun artacağına inanıyoruz. Salgın tedbirlerine uyum konusunda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Müşterilerimizden de maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyumu elden bırakmamaları konusunda ricada bulunuyoruz. Hayırlısı olsun' dedi.

Pazara olan özlemin son bulduğu gibi salgının da sona ermesini diliyoruz

Salgın tedbirleri kapsamında geceden beri hazırlık yaptıklarını ve sabahın erken saatlerinden itibaren hizmet vermeye başladıklarını aktaran Kadir Baba, pazara olan özlemin aylar sonra son bulduğu gibi inşallah salgının da sona ereceği günlere ulaşmayı diledi.