Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek Özbay, parkura hayran kaldı

Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek ilk kadın kürek sporcu Elis Özbay, Meriç Nehri'ne kurulan parkuru değerlendirdi. Özbay, Meriç Nehri'yle Türkiye'nin uluslararası parkura sahip olduğunu söyledi.

TAKİP ET

2024 Paris Olimpiyatları'na hazırlanan milli kürekçi Elis Özbay, Gençler Türkiye Kupası için Meriç Nehri'ne geldi.

Türkiye'nin ilk ve tek doğal parkuru olan Meriç Nehri'ni değerlendire Özbay, Türkiye'nin uluslararası bir parkura sahip olduğunu söyledi.

Parkurun çok güzel olduğunu ifade eden Özbay, “Bence çok güzel olacak daha öncesinde başka yerlerde Avrupa şampiyonası deneyimleyip şampiyonluk aldığım için güzel bir şekilde deneyimlerimi aktarmaya çalışıyorum federasyona. Türkiye gibi bir yerde özellikle Edirne gibi bir yerde tarihi olanakların çok yüksek bir yerde doğal bir parkurun oluyor olması, çünkü gittiğim her yerde yapay oluyordu genellikle, böyle doğal bir parkurun tam iki köprü arası 2bin metre tam bizim yarış metremiz şeklinde oluyor olması gerçekten oluyor olması çok güzel bir şey. Ben dediğim gibi bu sene yarışamayacağım ama en yakından takip edeceğim. Yarışan arkadaşlara çok başarılar diliyorum çünkü gerçekten çok güzel ve su da bizim kürek sporumuza uygun olduğu için Türkiye'yi iyi yerlerde birçok uluslararası alanda görebileceğimiz bir parkur oldu.” Dedi.

Özbay, Edirne'de böyle bir parkur olmasının çok büyük ayrıcalık olduğunu aktardı.

Türkiye'de ilk kez böyle bir parkurun yapıldığını dile getiren Özbay, yarışları nehir kıyısından takip etmenin çok güzel olduğunu vurguladı.

Özbay, yaşı gereği resmi müsabakalara çıkamadığını ancak parkuru deneyimlediğini illetti ve şunları kaydetti:

“Umarım da olimpiyat benim için güzel geçecek. İlk olimpiyatım çünkü o yüzden daha çok kendime tecrübe katarak geri dönmeyi hedefliyorum. Onlara tabii ki en büyük tavsiyem her zaman çalışmalarına devam etmeleri. Tabii ki benim düştüğüm anlar oldu, yorulduğum anlar oldu. İnsanların benimle neden bu kadar çalışıyorsun dediği anlar oldu. Bırak diyenler maalesef ki çok ama ben her zaman içimdeki sesi dinledim. Ve gerçekten bu sporu ne kadar çok sevdiğimi kendime sürekli hatırlattım. Azimli çalışarak da gerçekten ilk dünya şampiyonluğunu ilk Avrupa şampiyonluğunu kendime kattım. Daha sonrasında Türkiye'de kadınlarda ilk temsilci olarak, kürek sporunun ilk temsilcisi olarak olimpiyatlara gidiyorum. Tabii ki bu beni çok gururlandırıyor ve çok mutluluk veriyor. Aynı zamanda küreğin 100. yılında başarıya sahip oluyor olmak, ismimi de oraya yazdırmak çok güzel ve guru verici bir şey. Kendi küçük kardeşlerimin de hepsine aynı şeyi söylüyorum. Azimli çalışarak gerçekten buralara kadar gelinir. Bana hiçbir zaman sihirli değnekle dokunularak bu madalyalar verilmedi. Şu anda 7'nci senemdeyim ve daha 10 yıl bile olmadan aslında olimpiyatlara gidiyorum. Tabii ki dediğim gibi gurur verici bir şey ve heyecanlıyım o yüzden de. Çok mutluyum. 2020 Tokyo'yu 3 saniyeyle kaçırdıktan sonra büyük bir üzüntüyle ülkeye geri dönmüştüm. Şu anda çalışmalarım iyi bir şekilde devam ediyor, yoğun devam ediyor. Paris hayalini gerçekleştirmeyi kafaya koydum.”

Fahrettin Baydar