Turistler ihtiyaç duydukları bilgilere karekod ile ulaşacak

Edirne'yi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler kent hakkında ihtiyaç duydukları tüm bilgilere restoran, taksi durakları ve otellere yerleştirilen tanıtım kartları üzerindeki karekodu okutarak ulaşabilecek.

TAKİP ET

Vatandaşlar, Edirne Valiliği tarafından yürütülen markalaşma çalışmaları kapsamında kentin tüm yönleriyle tanıtımının yapıldığı "edirne.com.tr" adresinden Gezi rotalarından, restoran ve kafe önerilerine, otel rezervasyonlarından şehir rehberine ve yöresel lezzetlerine kadar ihtiyaç duyduğu birçok şeye kolay ulaşabilecek.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı ve ciğerci esnafı Bahri Dinar, yeni uygulamayla işlerinin kolaylaştığını ve memnun olduklarını dile getirdi.

Dinar, Edirne'ye gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin daha kolay bir şekilde kimseye sormadan karekodu okutarak kolaylıkla istedikleri yere gidebileceklerini ve istedikleri lezzetin tadına bakacaklarını dile getirdi.

Turistlerin yemek yerken bir yandan da nereleri gezebileceğine uygulamadan bakabildiğini belirten Dinar, “Edirne'de nerede ne var nerede ne yenir ve nerede gezilir diye düşünmeden karekodu okutarak haritasını çıkarıyor ve gezmeye başlıyorlar. Uygulama Edirne için çok faydalı oldu hem de gelen turistler için çok yararlı oldu. Bizim için ise çok kolay oldu. Turistler bize sorduğunda arada unuttuğumuz yerler oluyordu ama şimdi bizim için ve gelen misafirler için her çok kolay.” Dedi.

Hayata geçirilen uygulamanın işlerini kolaylaştırdıklarını ve turistlerin yüzünü güldürdüğünü aktaran Dinar, Edirne Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Edirne'ye ziyarete gelen turistler, karekod okutarak hem "edirne.com.tr" adresine hem "edirneyoresel.com.tr" adresine giriş yapabiliyor. Dilek Şahin