Tıp Fakültesi öğrencilerinin kurduğu topluluk çocuklar için çeşitli projeler yürütüyor
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hayaller Gerçek Olsa Trakya Topluluğu gerçekleştirdikleri projelerle çocukların yüzünü güldürüyor.
Yaklaşık 5 yıl önce Trakya Üniversitesi'nde kurulan Tıp Fakültesi Hayaller Gerçek Olsa Trakya Topluluğu birçok projeye imza atıyor. Topluluk 'Leyla'dan Sonra Projesi, sosyal sorumluluk projeleri, bu kış ayaklarım üşümesin projesi, bi dolu mutluluk projesi, köy okullarına kütüphane gibi çeşitli projelerle çocukların yüzünü güldürüyor.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hayaller Gerçek Olsa Trakya Topluluğu Başkanı ve Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hamza Karabudak, projeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Karabudak, ‘Leyla'dan Sonra' projesi kapsamında yürüttükleri çalışmaları anlattı.
Hastanenin çocuk servisinde yatan çocuklarla vakit geçirmek ve onlarla oyunlar oynayarak iyileşme sürecine katkı sağladıklarını belirten Karabudak, proje çerçevesinde kronik hastalıkları olan ve dileklerine ulaşamayan çocukların dileklerini karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.
Karabudak, topluluk olarak lösemi ve kanser gibi ya da başka kronik hastalıkları olan çocukların dileklerini karşılayacak gönüllüler bulmaya çalıştıklarını ve projeyi yürüttüklerini aktardı ve şunları söyledi:
“Edirne'de diğer Çocuklarla da etkinlikler yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz.
Bu projelerin en önemlilerinden birisi de ' Bu kış ayaklarım üşümesin' projesidir. Bu projeye geçen sene başladık. Amacımız doğu bölgelerin ücra köşelerinde yaşayan, zorlu şartlarda okula giden ve maddi imkansızlıklar sebebiyle engeli olan çocukların bu engellerini ortadan kaldırmak. Bu proje ile geçen yıldan bu yana kadar toplam 300'e yakın çocuğa bot ulaştırdık. Bu botları doğunun köylerindeki öğretmenlerle iletişime geçerek ihtiyacı olan çocukları tespit ediyoruz. Onlardan gelen bilgiler doğrultusunda biz de bulduğumuz botları ve oradaki öğretmenin iletişim bilgilerini ve adresini gönüllülere iletiyoruz. Projelerimizde para almıyoruz, gönüllü ve ihtiyaç sahibi buluyoruz. Bulduğumuz gönüllülerin ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılamasını sağlıyoruz. Edirne'nin köylerinde de botu olmayan çocuklar vardı onlara da bot ulaştırdık. Kış boyunca bu projemiz devam edecek, daha sonra ise yine o bölgelerde kırtasiye ihtiyaçlarını tespit edip çalışmalara başlayacağız.”
'Bi dolu mutluluk' projesini de aynı anda yürüttüklerini dile getiren Karabudak, köy okullarında okuyan ve kırtasiye erişimi olmayan okullara yardımda bulunduklarını vurguladı.
Çocukların görsel sanatlar teknolojik tasarım gibi derslerden geri kalmaması için bu projeyi yürüttüklerine değinen Karabudak, “Köy okullarına kütüphane kurmaya çalışıyoruz. Etraftan bulduğumuz kitapları köy okullarına göndererek çocukların kitaplara erişmesini sağlıyoruz.
Edirne'de sevgi evleri ve huzurevlerini ziyaret ediyoruz. Her ayın belli gününde ziyaret yaparak onlarla vakit geçiriyoruz. Edirne'de farklı etkinlikler de yapıyoruz. Okullarda kariyer günleri düzenliyoruz. Meslek tanıtımı yaparak çocuklara rol model olmaya çalışıyoruz. Köylerdeki okullara gidip bahar şenliği gibi çeşitli eğlenceler yaparak keyifli vakit geçirmelerine destek oluyoruz. Çeşitli sempozyumlar yapıyoruz. İlk sempozyumumuzu 2 yıl önce çocuk hakları konulu bir sempozyum düzenlemiştik. Bu sene de afette ve savaşta çocuk olmak adlı bir sempozyum planlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz proje ve etkinliklerle Çocukların mutlu olduğunu görünce bizde çok mutlu oluyoruz. Hem öğretmenler hem de dışarıdaki insanlar tarafından beğeni ve olumlu dönüşler alıyoruz.” Şeklinde konuştu. Kumru Öngün