Tezgâh açıldı ama siftah yok
İçişleri Bakanlığı'nın, korona virüsü tedbirleri kapsamında 81 il valiliğine gönderdiği '˜Pazar Yerleri' konulu genelge ile duyurduğu mahalle ve semt pazarlarında giyim, oyuncak, çiçek ve zücaciye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışına dair kısıtlama 11 Mayıs'ta sona erdi. Kısıtlamanın sona ermesinin ardından Edirne'nin Pazartesi halk pazarında tezgâh açan giyim esnafı, 2 ay sonra beklediği müşteriyi bulamadı. Tezgâhların boş kaldığı pazarda vatandaşlar gıda tezgâhlarına ilgi gösterirken giyim esnafı Ertuğrul Ergün, siftah dahi yapamamaktan yakındı.
İçişleri Bakanlığı'nın, 81 il valiliğine gönderdiği '˜Pazar Yerleri' konulu genelge ile mahalle ve semt pazarlarında giyim, oyuncak, çiçek ve zücaciye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışı başladı. Edirne'nin Pazartesi halk pazarında giyim sektöründe hizmet veren esnaflar, korona virüsü tedbirleri nedeniyle 2 ay sonra ilk kez tezgâh açarak hizmet vermeye başladı. Pazarcı esnafının korona virüsü tedbirleri kapsamında maske kullanarak satış yaptığı tezgâhlar ise boş kaldı.
Vatandaşlar, Pazartesi halk pazarında kurulan giyim tezgâhlarına ilgi göstermezken; gıda tezgâhlarındaki yoğunluk dikkat çekti. Giyim sektöründe yaklaşık 30 yıldır pazarcılık yaptığını belirten Ertuğrul Ergün, Edirne'de Pazartesi halk pazarında tezgâh açan giyim sektörü esnaflarının yaşadığı sıkıntıları anlattı. Ergün, giyim esnaflarının korona virüsü nedeniyle 2 ay boyunca tezgâh açamadığını söylerken; vatandaşların açılan tezgâhlara da ilgi göstermediğini ifade etti.
Ergün, korona virüsü nedeniyle en son 17 Mart'ta tezgâh açtığını açıklarken; 'Yaklaşık 30 senedir bu işi yapıyorum. İlk defa böyle bir şey başımıza geldi. Yaklaşık 7 haftadır tezgâh açamıyoruz. En son 17 Mart'ta tezgâh açmıştık. Giyim sektöründe olduğumuz için tezgâh açamıyorduk. Bugün de açtık ama ne arayan var, ne soran var. Biz de bir yere çıktığımız zaman ihtiyacımızı alıp eve kaçıyoruz. Burada da insanlar gıda ihtiyacını alıp evine kaçıyor. Siftahımız yok, insanlar önümüzden yiyecekleriyle geçiyorlar. İhtiyacını alan kaçıyor. Giyim tezgâhları bugün ilk kez açıldığı için merak eden olur diye düşünmüştük ama o bile yok' ifadelerini kullandı.
'Borçlarımızı ödeyemedik'
Ergün, korona virüsü salgını nedeniyle 2 ay boyunca ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirtirken; 'Eşim fabrikada çalışıyor. Devlet ona bir destek sağladı ve geçimimizi onunla sağladık. Edirne Belediyesi'nin İMECE uygulamasından da faydalandık. Ödemelerimizi oluyor ama ödeme yapamadık. Toptancılarımızla konuştuk, onlar da bizi idare ettiler ama ne kadar idare edebilirler? Yine ödeyeceğiz, yine borcumuz borç' sözlerine yer verdi.