TEMAD kuruluş yıl dönümünü kutladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin (TEMAD) 40. kuruluş yıl dönümü kapsamında Edirne'de tören düzenlendi. Törende konuşan TEMAD Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, Trakya'da tek vücut olduklarını ve törene katılan şubelerin kutlamalara anlam kazandırdığını belirtti.

TAKİP ET

TEMAD Edirne İl Başkanlığı tarafından '17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü' ve TEMAD'ın 40. kuruluş yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Anıta çelenk sunumuyla başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan TEMAD Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, "Bugün burada,vatan, millet, bayrak ve cumhuriyetin bekası için “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışı ile görev yapan astsubayların gününü kutluyoruz. Dağların aslanları, Denizlerin leventleri, Göklerin kartalları, Vecihi Hürkuşlar, Esma Çevikler, Ömer Halisdemirler, Kahraman Astsubaylar. Astsubaylar Gününüz Kutlu Olsun" dedi.

Her yıl 17 Ekim'de Edirne'de Astsubaylar Gününü coşku ile kutladıklarını belirten Bildiş, bu yıl Trakya şubelerinin de katılımı ile kutlamaların çok daha anlamlı olduğunu ve Trakya'nın bugün tek vücut, tek yürek olduğunu söyledi.

TEMAD'ın,Türkiye genelinde 100 şubeye ulaştığını ve büyümeye devam ettiğini aktaran Bildiş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya ve kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olmanın sorumluluğunu yerine getirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Astsubayların meslek hayatı boyunca “Mevzu bahis vatansa, gerisi teferruattır.” prensibi ile mesai mefhumu gözetmeksizin, görev neredeyse orada olduğunu belirten Bildiş meslektaşlarına seslenerek, "Her türlü coğrafyada ve iklimde yastığınızı taş, yağan karı yorganınız yaptınız. Astsubaylığı bir meslekten öte ilkeli bir yaşam şekli olarak kabul ettiniz.İnandığınız değerler uğruna gerektiğinde ölmeyi göze aldınız, hatta bunun için yemin ettiniz. Bu güne kadar verdiğimiz ve vermeye de devam ettiğimiz şehitlerimiz de bu yeminin sözde kalmadığının, gerektiğinde gözünü kırpmadan yerine getirildiğinin en büyük delilidir" dedi.

Tarihi boyunca asla insanlık suçu işlememiş ve her zaman mazlumun yanında yer almış bir ordunun emekli bir mensubu olmanın onurunu yaşarken, günümüzde bir terör örgütünden farksız davranan kimi devletlerin yaptıkları mezalimi görmenin de insanlık adına utancını yaşadıklarını vurgulayan Bildiş, "Yakın coğrafyamızda akan kanın ve adaletsiz savaşların bir an önce son bulmasını diliyor ve buna sebep olanları da şiddetle kınıyoruz. Yakın coğrafyamızdaki gelişmeler bize güçlü bir ordunun, milli birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Savunma sanayinin ve teknolojinin milli olması artık kaçınılmaz bir zorunluluk olmuştur. Son yıllarda milli imkanlarımızla geliştirilen ve kendisinden övgüyle bahsettiren savunma sistemlerimiz ve bunları büyük ustalıkla kullanan meslektaşlarımızla geleceğe daha güvenle bakmaktayız" ifadelerine yer verdi.

TEMAD mensupları olarak her zaman millete hizmet yolunda kendilerine düşen bir görev olduğunda asla geri durmayacaklarını söyleyen Bildiş; “Milli birliğimizi tehdit edecek her girişimin karşısında yaşımız kaç olursa olsun dimdik durmaya devam edeceğimizi tekrar ifade ediyoruz. Tarihte Türk adı var olduğu günden bugüne kutsal değerlerimiz uğruna canını feda etmiş bütün şehitlerimize ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete uğurladığımız gazilerimize ve üyelerimize Yüce Allah'tan rahmet, hayatta olanlara uzun ömürler diliyorum. Ne mutlu astsubaylık gibi onurlu bir mesleği seçenlere, ne mutlu ettiği yemine sadık kalanlara, ne mutlu Türküm diyene” ifadelerine yer verdi.

Bildiş'in konuşmasının ardından Saraçlar Caddesi'nde bando eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Dev Türk Bayrağı ve marşlar eşliğinde yürüyüş yapan emekli astsubaylar ve eşleri, alkışlarla izlendi.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar